Testrabló idegenek/De testet nem rabolnak.

Ma ezzel a filmmel jelentkezek. Azt kell mondjam, hamisítatlan Asylum film, magán viseli a stúdióból kikerülő alkotások jegyeit, de mégis egészen nézhetőnek bizonyult.
Ám jónak azért nem nevezném.


Miért nem?

Kezdem a story-val, amit meg kell hagyni nem a megszokott unalmas sablon. Főszereplőnk egy Jean nevű fiatal nő (Megan Lee Etheridge) az erdőben táborozik három barátjával.
Ez a kiinduló pont.
Jean furcsa hangokat hall és kamerával felvesz egy idegen űrhajót, itt egy Blair Witch Project jelenetsornak lehetünk tanúi. Vagyis rohanás közben megy a felvétel. A lány kicsit sokkos lesz, de az események csak este indulnak be igazán, amikor az autójuk riasztója megszólal. Megjelennek az idegenek és elrabolják a négy fiatalt. Ott mászkálnak egy kicsit, a kamera forog persze, majd az idegenek műtőjébe kerülnek, ahol véres jelenetek következnek. Képkocka ismétléseket láthatunk, de csak itt az egész film során. Az idegenek kinézete a megszokott siralmas maszkmesteri munka.
A fejük egy eltorzított emberi koponya, amiből kékes fény árad.


A következőkben Jean egy katonai kórházban ébred, ahol egy rakás másik emberrel együtt tárolják.
Ja, és nem emlékszik semmire! Gyógyszerezik, vizsgálja egy orvos is.
Aztán észreveszi az egyik barátját, majd meglóg. Az őrök nem igazán szaggatják az istrángot, hogy elkapják, így hát szétnéz a terepen. Eljut a kórház azon részére, ahol a legrosszabb állapotú betegeket tartják. Ez egyébként egy igénytelen, romos hely, a betegek meg össze-vissza mászkálnak benne.
Itt látható egy ápolt, akinek a mozgását begyorsították. Elég mókás, amit csinál…
Jean meglesi, hogy mitől kerülnek ilyen állapotba. Azért mert a szadista ápolónők meglékelik a koponyájukat. Végül csak elkapják a bigét és elviszik lesokkolni az agyát. A szerkezet nagyon modern... nem hinném, hogy a hadsereg ennyire primitív eszközöket használna.
Visszakerül a szobájába, ahol aztán kap egy üzenetet, amin pontokba szedve van némi információ.
Ilyet kapott már egy másikat is, más infókkal.
Tehát valaki segíti titokban, de csak a végén derül ki, hogy ki is az.


A papír nézegetést megzavarja egy nő, aki egy magas rangú tiszt, mellesleg a fő ellenség is egyben.
Szeretnék a hősnőnk agyát is meglékelni, ám kiderül, hogy a nőszemély profi harcművész és lerendezi a két ápolónőt, az egyiket különös kegyetlenséggel.
Ellóg a szemétledobón, majd a raktárban pucérkodik egyet, átöltözés címén.
Elég sokat meztelenkedik a kedves színésznő, gondolom, hogy jobban el lehessen adni a filmet…
Megtalálja a kamerát és megnézi a felvételeket, visszatérnek az emlékei, de meglepi a raktáros.
Azt is lerendezi, majd tovább megy. Eközben a raktáros ARCÁBÓL előmászik egy féregszerű idegen.
A nő innentől kezdve mindent felvesz és megpróbál kijutni a komplexumból. De előtte elmegy az orvoshoz, de az nincs ott, hát bizonyítékot gyűjt. Lebukik, a film során elég sokszor.
Segítőre lel a szőke ápoló férfiban, akit még a film elejéről ismerhetünk. Mielőtt elmenekülnének Jean meg akarja menteni a barátait is. Össze fut a dokival is, akiről kiderül, hogy ő kűldte a papírokat és egy falat kenyérrel(!) megeteti a nővel a kamera memória kártyáját.
Majd következik egy elég bizarr jelenet, melyben konkrétan megfejnek egy kifejlett idegent, spermáért. Azt a nemiszervet, amit én láttam…

Az űrlény elszabadul és ölni kezd. Nem csodálom, ha velem tettek volna ilyesmit én is morcos lennék.
Jean összeszedi a haverjait és elindulnak kifelé, ám a világító fejű földönkívüli elkapja őket.
A szőke férfi és a hősnő megmenekül. Asylum fimtől szokatlan módon a készítők beiktattak egy csavart. A kórház az űrben van, az idegenek hajóján. Sőt kiderül, hogy az idegenek akarnak inváziót végre hajtani az emberiség ellen, mégpedig Jean és pár klón segítségével, melyeket világító zuhanyfüggöny-gubókban tárolnak.
Ismét megjelenik a katona asszony, a főgonosz, és pár firkát ábrázoló képpel leteszteli Jean-t, hogy valóban az idegen Kollektíva része e, vagy sem. Itt válik hasznossá a kapott papíros, melyre a válaszokat írták le neki még a film elején.
Jean-t leküldik a földre, a három barátjának klónjával, ahol megtalálják őket.
És végre ötletes, vagy legalábbis tűrhető egy Asylum film vége.
A férfi, aki rájuk talál megkérdi:
- Mi történt magukkal?
És erre hősnőnk sokat mondóan néz. Nem is rossz!


A lényeg a lényeg, mint film unalmas volt, de a szokásos Asylum gyermekbetegségek nem jelentkeztek. Legalábbis elenyészőek voltak. Azonban, amíg a többi filmjükön jót röhögtem, mert annyira rossz volt, ezen alig akadt valami kacagnivaló.
Összességében egy összeszedettebb produkció a Testrabló idegenek.

3

Szerintem sem volt rossz

Szerintem sem volt rossz film.

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről