Támadás a harci robotok szigete ellen (A.I. Assault/Shockwave)

Véget ért az Asylum hétvége! Én valójában ennek meglehetősen örülök, de ne hagyjuk csak így abba. Még szombaton játszotta a TV2, én meg már sejtettem:
Lehet, hogy nem lesz időm megnézni a Transmorpherst? Nem is kell megnéznem, hiszen a cím alapján csak Asylum lehet?
Nem így lett, mint azt ti is láthatjátok, de azért én megosztom a gondolataimat veletek erről a filmről. Még ha nem is Asylum, a hétvége levezetésének elmegy.


Amik a következők…
Kezdjük akkor magával a címmel. Magáért beszél azt hiszem, de ha én ilyen körmondat címet látok, már tudom: Jó filmre aligha számíthatok. Egyébként meg az eredeti elnevezésből is kettőt találtam!
Fut A.I. Assault és Shockwave néven is. Ezért trailert sem találtam hozzá.
Készséggel elismerem, az első tíz percét nem láttam, bár lehet, hogy még kevesebbet.
Mit lehet tudni egy kereskedelmi csatornánál? A reklám mindenek felett, ugye…
Bár nem hinném, hogy sok mindenről csúsztam volna le.
Ott csatlakoztam be, hogy a Star Trek Voyager hologram orvosa (Robert Picardo) egy nő mellett üldögél egy utasszállítón, melyet a legelső Star Trek Sulu-ja (George Takei) vezet.
Na, mondom magamban, ez lehet, hogy mégsem lesz olyan rossz? De nem húzták sokáig!
Majd igyekszem leszokni az elhamarkodott ítéletekről…


A repülő viharba keveredik, a raktérben pedig, szokás szerint, szupertitkos poggyász pihen.
Itt kezdett kialakulni egy kis Plane dead fantomfájás, de hamar elmúlt.
Az egyik férfi utas rosszul lesz és kimegy a mosdóba, ám ott a tükörből előtör egy gépcsáp és megszorongatja. A viharban rázkódó gép rakterében az egyik dobozból jött elő, és elkezdte terrorizálni az utasokat, majd végez a pilótákkal is.
Egy az egyben Asylum stílus és számítógépes grafika.

A repülő lezuhan egy szigeten, a katonaság készülődik, ám itt váltunk és megismerhetünk három rabló gyilkost, illetve egy helikopter pilótát, aki az előző háromnak segít meglógni.
A nagy viharban ők is a szigeten kötnek ki, és még a kopter is tönkre megy, találnak egy haldokló férfit, aki figyelmezteti őket, hogy tűnjenek el innen.
Eközben elindulnak a kommandósok is, ám előtte eligazítja őket egy tudós hölgyemény, a gépek tervezője, hogy a robotjai nagyon intelligensek, veszélyesek, és szinte el sem lehet őket pusztítani.
Na, ezeket az aranyoskákat kell vissza vinniük, sértetlenül!
Csórikáim jó esélyekkel indultak…
Itt vettem észre, és ezért is hittem benne rendületlenül, hogy ez Asylum termék, egy ismerős szereplőt. A férfit, aki a The Terminators-ban a TR-ket játszotta.
De ő sem húzta sokáig, ám volt némi szövege!
Ezalatt a többi szereplő a helikopteren ügyködik, de jönnek a pókszerű robotok és szétcsapnak köztük. Természetesen muszáj leállni méteres robotokkal bohóckodni, és lőni, csak egy helyből, közvetlen közelből lehet, ezért az egyikük gyorsan el is hullik.
Ám a gépeket nem a mészárlás érdekli, hanem fogják és elviszik a helikoptert.
Utólag kiderül miért is.
Ezzel akarnak elmenni a szigetről, ezért folyton folyvást alkatrészeket szednek össze az építkezéshez.
A kommandósok megtalálják, az (nevetséges!) animált géproncsot, ahol újabb támadást szenvednek el. És mivel olyan érthetően elmondták, hogy a gépeket nem viszi a közönséges golyó, hát elkezdik lőni. Természetesen lövik lézerfegyverrel is, ami süvítő hangot ad és a megszokott módon lett animálva.
Az egyik katona semmivé foszlik a lézertől, majd a robot ismét lelép. A doktornő megállapítja, hogy ezt azért teszi mert fontosabb dolga van, mint gyilkolászni.
Akkor mégis miért áll le folyton szarakodni az emberekkel?
Minden egyes támadás alkalmával kinyír egy tagot, majd elmegy.


Szóval a szereplők erőteljes fogyásnak indulnak, de a maradék megtalálja a gépeket, ahogy mahinálnak a kopterrel. Itt jön a sokk!!!!!!! A holodokit építik a gépbe!
Szegény dokit gyorsan agyonlövik, a velük tartó doktornő pedig elsírja magát, mert a doki az ő apja volt, de (még éppen időben) közli, hogy a gépek szeme közé lőve és eltalálva egy pontot, is meg lehet őket semmisíteni. El is tűntetik az egyiket. De szó szerint! Se roncs, se darabok…
Ám a második is eltűnik. Erre kitalálják, hogy csalják elő, hogy ezt is kilőhessék. Ez nem jön be, és eggyel megint kevesebben lesznek. De jön a megmentő, zseniális ötlet - elvégre az idő is sürgeti a hőseinket - (atomot dobnak rájuk, ha reggelig nem végeznek): Csapassuk agyon egy villámmal!
Itt azért már én is felvontam a szemöldököm…
Természetesen ezt kivitelezik, majd be a helikopterbe, mert a bombázó már úton.
A sziget felrobban „gyönyörű” effekttel, majd: The End.
Ha a fentiekből nem derült volna ki, ez a film borzasztóan rossz. Nem igazán ajánlom, annak ellenére sem, hogy időnként jót lehet rajta röhögni. A film (egyik) címe illik rá, így utólag átgondolva, mert sokkos.

2

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről