Száguldás életre-halálra

Ez a film nem volt benne a várható filmek listájában, de nem rég megszereztem, mivel régi kedvencem, és gondoltam írok róla. Mivel ti nem kértek tőlünk semmilyen filmet, kénytelenek vagytok elviselni az én silány ízlésemet.
Nézzetek bele:


Előre bocsátom, hogy ez nem egy igazán jó film, bár akció kategóriában elmegy.
A lényeg, hogy Toby Wong (Ma
rk Dacascos) Hongkong-ból menekül a mellkasában egy Biomotorral, amit egy Los Angeles-i cégnek akar eladni, nem kevés pénzért. Természetesen a hongkongiak ezt nem veszik jó néven és üldözőbe veszik. A géppuskalábú Mark összefut egy kocsmában Malik-kal (Kadeem Hardison), feltalálja az átlőhetetlen faasztalt, és ezzel elkezdődik közös kalandjuk életre-halálra. Mindeközben remekül megrendezett, ötletes akció jeleneteket láthatunk, Malik szövegén jókat lehet kacarászni, meg van egy pár egyébként is mókás helyzet. A karakterek kidolgozottsága nem rossz.
Nekem a Malik-ot alakító Hardison játéka tetszett a legjobban, Dacascos-nak csak annyi dolga volt, hogy bunyózzon.
De a mellékes karakterek sem rosszak. Toby üldözője, a hosszú hajú rosszfiú és társa, aki folyton eszik valamit, kócos hajával és ruházatával úgy néz ki, mint egy hajléktalan, szintén jól játszanak. A filmben szerephez jutott még Brittany Murphy is, egy idegesítően
ostoba kiscsajt alakít.
Alig lehet felismerni fekete hajjal…
Tehát a két főszereplő útra kel, hepajkodnak a kocsiban, (érdemes megnézni Mark vigyorát, én már azon borultam) és összehaverkodnak. Eközben folyton összeütközésbe kerülnek az őket hajszolókkal. Hatalmas verekedések, lövöldözés, szikrázó, villogó elektromos gumibotok(?), vállról indítható lövegek használata, jó poénok, remek szövegkönyv.
Mark Dacascos még énekel is, ha ugyan tényleg ő az...
A film végére befut a hongkongi cég javított modellje, jobb Biomotorral, majd katartikus harcba kezdenek egy út menti szórakozó helyen.
Itt minden meglesz, ami egy jó akció filmhez kell!
Kiváló kaszkadőr munka, jó koreográfia, egyedi motorleállítási módszerek, rezzenéstelen arcú fő gonosz, robbantás.
Egy régi film, de én többre becsülöm az ilyet, mint amit tele nyomtak számítógépes effektekkel. Egyszerű cselekmény, de a bunyó és a jó szövegek feljavítják.

7

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről