Leszbikus vámpírok gyilkosai

Születésnapom alkalmából fogadjátok az alábbi film kritikáját.
Azt hiszem a cím elég beszédes…
Az idei év termése ez az angol mozi, mely az utóbbi idők egyik legjobb (általam látott) vígjátéka.
Alacsony költségvetés, zagyvált forgatókönyv, oltári dumák.

 

„Legközelebb figyeld meg, buzi farkasemberek jönnek majd!”

E film megnézése után én csak remélni tudom, hogy valóban jönnek majd, mert amellett, hogy a fenti szöveg, a film legnagyobb poénja volt, talán utalhat egy folytatásra is.
Én nem bánnám a „Buzi farkasemberek gyilkosait”! :D
Bevallom a cím alapján sokkal rosszabbat vártam, azt hittem egy emeletes baromság lesz…
Ez végső soron be is igazolódott, hiszen termetes hülyeség halmazt kaptam a nyakamba, de a film mégsem lett rossz. Mint mondjuk a Stan Helsing! Na, az egy förtelem!
A történet narrációval kísérve kezdődik, mely elmesél egy tündéri eseménysort.
Ez nem nélkülözi a vért, az erőszakot, a humort és a leszbikus vámpírokat. A lényeg annyi, hogy Carmilla a vámpírhercegnő, akinek nevét mindenki rettegte, „a szeméremajkak rabjává tette” egy báró szép feleségét.
Erre a báró morcos lett és megkereste a vámpírnő legyőzésének módját. Majd párbajban végzett is vele, de Carmilla átkot szórt rá és leszármazottaira, továbbá megjósolta önnön feltámadását.
E rövid bevezetőt gyönyörűen, igényesen, „300-san” oldották meg. Az ember nem is gondolná, hogy ez alacsony költségvetésből készült. Persze aztán a megjelenítés színvonalából visszavesznek, de panasz továbbra sem lehet rá.


A színészeket sosem láttam korábban, abszolút ismeretlenek. A lányok, mivel értelemszerűen ők vannak többségben a filmben, meglehetősen csinosak. A két főszereplő Jimmy (Mathew Horne) és Fletch (James Corden), illetve akad még egy fontosabb hölgy Lotte (Myanna Buring). A Fletch-et alakító Corden hihetetlenül elcsípte a - nem túlbonyolított - karaktere lényegét.
A legjobb szövegeket is ő kapta, emellett süt a figurából az átélés, a komikum.
Először Jimmy-t láthatjuk, akit „ismét” kidob a barátnője, majd Fletch-et, aki bohócként dolgozik egy cégnek. Egészen addig, amíg „ismét” szájon nem vág egy gyereket.
A két jó barát a kocsmában próbálja elűzni a bánatot. A nagy bánatűzésnek, nagy lerészegedés lesz a vége, melynek eredménye, hogy darts-szal döntik el hova menjenek nyaralni. Ez lesz végül is Cragwich, az átok megfoganásának színhelye.
Már éppen nekiállnak sírni, hogy egyetlen értelmes nőszeméllyel sem futhatnak itt össze, amikor megjelenik négy, mutatós német diáklány. Ezt a bemutatkozást egyébként kiváló, lassítás-gyorsítás technikával oldották meg.
E két megoldás használata gyakran előfordul a filmben.
A két srác beront a fogadóba, ahonnan a lányok kijöttek.
A hely tele van keresztekkel, fokhagymával és bizarr vidéki emberekkel, mintha még az idő is megállt volna.
„Két köcsögöt a világosabbikból, jó uram!”
Sőt, még a helység fura papja is befut és nekiugrik Jimmy-nek. Ismerné valahonnan?
A fogadós elmondja a srácoknak hol találnak ingyen szállást, és hogy hova mentek a lányok, még ingyen sörrel is megtámogatja őket. Természetesen a jótékonykodásnak oka van.
A lányok elakadnak a kisbuszukkal, a srácok csatlakoznak hozzájuk, mivel úgy is egy helyre tartanak.
Eközben Jimmy barátnője is utánuk indul. El is kapják a leszbikus vámpírok…
A két barát és a négy lány megérkeznek a régi vámpír filmeket idéző házikóba, ahol rögtön bulizni kezdenek. Lotte és Jimmy elkezdenek összemelegedni és a lány elmeséli neki Carmilla legendáját.
A nagy sörivásnak, bulizásnak az az eredménye, hogy két lány elmegy a vizes blokkba, ami tulajdonképpen egy házon kívül felállított pottyantóst jelent. Őket is elkapják a vámpírok.
Kár értük, de a történet még csak most kezd beindulni. A harmadik csajt tusolás közben ragadják el, ám sikoltását meghallják a többiek is. Elkezdik keresni a lányokat, és szemben találják magukat a leszbikus vámpírokkal. Egy kis akció következik, fröcskölő vér helyett, valami tejszerű anyagot láthatunk a vámpírokból kitörni, brutális elhalálozás esetén.
A trió végül a házba menekül.


Itt hangzik el a film – már említett – egyik legjobb poénja.

„Legközelebb figyeld meg, buzi farkasemberek jönnek majd!”


Hozzá kell tenni, hogy ez a szöveg még csak a poén első fele. A második fele üt igazán.
Befut Jimmy barátnője is, akiről gyorsan megtudják, hogy vámpír. Ezért különös kegyetlenséggel végeznek vele. Tejgejzír, majd vámpír ostrom veszi kezdetét.
Amíg Fletch működésbe hozza kiválasztó szervrendszerét, (dob egy sárgát) addig Jimmy-t és újdonsült barátnőjét elviszik a vérszívó leszbik.
A vámpírok mozgása is érdekes, olyan mintha gördeszkán állnának és valaki tolná őket.
Fletch-et a pap lepi meg és ráveszi, hogy segítsen megmenteni a barátját és a világot. Ugyanis Jimmy nem más, mint az egykori báró utolsó leszármazottja.
A pap és Fletch megszerzik Jimmy ősének bizarr fegyverét. Ezalatt Jimmy és Lotte a menekülés módozatain törik a fejüket kevés sikerrel. Én ekkor voltam tanúja életem egyik legviccesebb egyben leggroteszkebb szerelmi vallomástételének is. :D
Fletch és a csuhás felszerelkeznek a szükséges felszereléssel (bizarr kard, szentelt vízzel töltött koton, stb.) és megmentik a két rabot.
De a brutális, rémisztő Carmilla feltámad hamvaiból.
Persze őt is gyorsan leverik, az átok megtörik, a falu megmenekül, mindenki boldog.
Majd a kocsiban ülve eldöntik, hogy mostantól leszbikus vámpír gyilkosok lesznek.
Ez a vég számomra folytatást sejtet. Legalábbis erősen remélek. Hiszen a film végére beteljesül a buzi farkasemberes poén. Elképesztő! Én akárhányszor látom, majd felfordulok. Egyszóval parádés.

8

ami igaz az igaz, ez egy jó

ami igaz az igaz, ez egy jó film:)

„Legközelebb figyeld meg, buzi farkasemberek jönnek majd!” <-- ezen a mondaton pedig 7 és fél percet sírva röhögtem végig:DD

wouhn képe

me too...

me too...

A-fraid képe

Ugye, hogy ugye... :D

Ugye, hogy ugye... :D

Én ezen kívül még azon

Én ezen kívül még azon röhögtem de nagyon, amikor Fletch felkiált: a Vasfaszkard!

Állati !!! Én már alig bírom

Állati !!! Én már alig bírom kivárni a folyatást ... xD Buzi Farkasemberek xD ...

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről