Legend of the Seeker 2x01 - Marked

Eljött hát a pillanat, amire nyilván sokan vártak. Megkezdődött, múlt hét szombatján, kedvelt fantasy sorozatunk 2. évadja, mely a könyvsorozat következő kötetét dolgozza fel, a Könnyek Kövét. Terry Goodkind klasszikusából készült sorozattal - mostantól - én is részenként fogok jelentkezni.
Emlékezhetünk még, hogy az évadzáró rész meglepően zárult, a készítők nehéz helyzetbe hozták a nézőket. Na, ezek után mégis mi a fene történhet? Hogy folytatják?


Ide kattintva elmesélem.


Azzal kezdeném, hogy az emlékezet felfrissítése kedvéért érdemes megnézni az utolsó epizódot, mielőtt megtekintenénk az évadnyitót.
Epilógus:
Richard Cypher-t kinevezi Zedd, az öreg varázsló az Igazság Keresőjévé, mely felelősségteljes poszt, és kinek feladata, a Prófécia szerint, legyőzni a zsarnok Darken Rahl-t.
Az utolsó rész azzal zárul, hogy az évad során hajkurászott Orden szelencéket összeillesztették és Kahlan, az Inkvizítor Anya és némi mágia segítségével, szerették volna lerendezni Rahl-t.
Ebbe némi hiba csúszott és Richard előre került a jövőbe egy Cara nevű Mord-sith-el egyetemben.
A látott jövő nem elégítette ki őket, hát megpróbáltak visszajutni, ami természetesen sikerült.
A szelencék felrobbantak és a zsarnok nagyúr meghalt. Minden rendben, boldog vég, stb.
Ezzel az idilli helyzettel ért véget az első évad.


Na, de lássuk, hogy csapták le a magas labdát a készítők!
A rész Darken nagyúr szobrának lebontásával kezdődik, nagy az öröm, mindenki boldog.
Ám a dolog nem ilyen egyszerű! Rahl az Alvilágba került és ott e hely ura, az Őriző szolgálatába állt. Céljuk elfoglalni az élők világát és megölni a Keresőt.
Ezek után három kedvelt hősünket láthatjuk, Richard-ot, Kahlan-t és Zeddicus-t, akik egy kellemes ünnepségen vesznek részt, mindössze egy héttel Rahl halála után.
Na, most magyarázza meg nekem valaki, hogy hét nap alatt, hogy nőhet az ember arcára és fejére ennyi szőr? Egyébként is, csak számomra szokatlan ez az old school, diszkós kinézet? Remélem nem így fog kinézni az egész évadban, bár ha azt veszem alapul, hogy a ruhájukat sem igen cserélték az eddigi részek során…
A lényeg az, hogy a hepajt megzavarja egy kissé csúnyán animált szörnyeteg, egy Férclény, mely az Alvilágból kúszott elő. Az alacsony költségvetés azért látszik kissé.
Ezek után a promó videóban már látott rész következik.
A lényt követve eljutnak egy tisztásra, ahol a föld megrepedt és a holtak birodalma megnyílt. Megállapítják, hogy a Szelencék okozták a hasadékokat, a szakadást, a holtakat és élőket elválasztó Fátyolban. És ezt bezárni csak a Könnyek Kövével lehet, de erről a tárgyról már évszázadok óta nem hallottak. Elhatározzák, hát hogy felkutatják a követ és az elszabadult lényt is, ám ekkor d’hara-i katonák jönnek a faluba.
De a céljuk már nem Richard elfogása!

A parancsnok elmeséli a Keresőnek a jövetelük okát, ami nem kevés problémát okozhat majd az elkövetkezőkben. Hőseink már az első részben egy kiterjedt probléma halmazzal álnak szemben.
Ezalatt megy a kavarás a Mord-sith-ek között is. Cara-t elárulják, ezért társul a Keresővel. Amilyen feje van ennek a nőnek én még akkor is a hátam mögé tekingetnék, ha tudnám, hogy csak a kontinensen tartózkodik.
Zedd pedig csak lovagol, mint Gandalf, hogy információt szerezzen a Kő hollétéről.
Összefut Shota-val, a jós banyával, aki amellett, hogy megmondja, hol ez a Sírós Kavics, figyelmezteti egy Új Próféciára.
E szerint Richard alul marad az Őrizővel vívott küzdelmében.
Ez egyetlen módon kerülhető el…
Emellett felhívják a figyelmét három jelre, mely igazolja a Próféciát.
Persze ez a három jel beteljesül. A rész Darken Rahl kemény figyelmeztetésével zárul.

Sűrű évadnyitót láthattunk azt meg kell hagyni. Érzésem szerint a készítők nem vallottak kudarcot azok után, hogy olyan érdekesen fejezték be az első évadot.
Egyedül Craig Horner kinézete zavart és az az animált szörnyeteg, melynek igazából lényeges szerepe nem volt a részben. Szerintem kihagyható lett volna…
Bruce Spence továbbra is kiváló, Bridget Reegan pedig elbűvölőbb, mint eddig bármikor.
Ha Cara belép, mint állandó szereplő az még sok érdekességet nyújthat, de én az elkövetkezőkben izgalmas epizódokra számítok. Elvégre már most kiderült, hogy van lehetőség a bonyolításra, a feszültség fokozására. Érdeklődve várom a folytatást!

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről