Förtelmes főnökök - Horrible Bosses [2011]

Ez a film nem okozott csalódást, mert amit ennyire reklámoznak, és ennyire "nyomnak" az általában egy átlagos vagy néha átlagon aluli Hollywood-i produkció, most is így történt. A fergeteges szereposztás ellenére a Förtelmes főnökök nem egy jól sikerült vígjáték, mivel poénok csak néha-néha találhatók benne.

A Négy Karácsony rendezője, Seth Gordon összegyűjtötte a filmvilág nagyágyúit, mégsem sikerült neki jó filmet csinálnia. Nem igazán tudom, hogy ez, hogy történt, mivel még a sztori is jó. Három jó barát (akiknek a főnökei förtelmesek) összefognak, hogy véget vessenek szenvedéseiknek. Most őszintén, ki ne gondolt volna még rá, hogy bérgyilkost küldd a főnöke nyakára. Aki még nem, annak valószínűleg nem olyan felettese, mint Nické, Kurté vagy Dale-é. Az ő főnökeik tényleg elvetemültek.

Nick (Jason Bateman) egy marketing cégnél dolgozik, és évek óta pályázik arra, hogy előléptessék. Ezért szinte bármire hajlandó, amire munka- és hatalommániás főnöke (Kevin Spacey) megkéri. Akár bennmarad hétvégén, vagy whiskeyt iszik reggel. Elérkezik a nap, amikor Nick végre megtudja, hogy kit neveznek ki az új posztra. Nem meglepő módon, nem Őt, hanem a Főnök saját maga tölti be az új szerepkört. Nicknél ekkor telik be a pohár...

Dale (Charlie Day) a film legviccesebb karaktere, együgyűsége miatt. Mivel szexuális bűnöző (egy játszótéren pisilt), ezért nehéz munkát találnia. Fogorvosi asszisztensként dolgozik egy perverz és mindenre elszánt doktornő mellett, akit Jennifer Aniston alakít. Nálam ez volt az egyik dolog, ami nem tetszett. Nagyon szeretem Jennifer Aniston filmjeit, de ez a karakter nagyon messze áll tőle... Nem igazán értem miért vállalta el ezt a szerepet?
Dale nem akarja, hogy a menyasszonya félreértse főnökével való viszonyát, ezért akarja eltenni láb alól a nőt.

A harmadik figura, Kurt azaz Jason Sudeikis, akinek kedves a főnöke, egy idős bácsika, a baj az, hogy a férfi meghal, így a fia örökli a gyárat. Na ez volt nálam a mélypont. A teljesen eltorzított külsejű Colin Farrell, akit én nagyon imádok, de vígjátékban nem szabadna szerepelnie, mert sajnos nem áll jól neki, ahogy a sörhas sem!

A három férfi összefog, hogy legyőzzék azokat, akik megkeserítik a dolgos hétköznapjaikat. Először egy bérgyilkost akarnak fogadni, akit az interneten találtak. Az nagyon nem úgy alakul, ahogy szeretnék, így egy kocsmába mennek keresgélni. Itt ütköznek bele a furcsanevű Jonesba (Jamie Foxx), aki azt tanácsolja vegyék kézbe ők maguk a dolgot!

Így tehát a három jó barát nekifog a főnökök kivégzésének. Ám ez nem megy túl egyszerűen, bonyodalmak keresztezik az útjukat folyton. Innentől kezd a film viccessé válni...

5

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről