Doktor House 7x14 Válságbiztos (Recession Proof)

Tegnap este óta ismét rendel a kedvenc orvosom a TV2 képernyőjén. Izgalmas rész volt, ami meglepő fordulattal zárult. Az epizód közben folyamatosan gondolkodtam (ahogy a team tagjai és Wilson is), hogy vajon House elmegy-e a puccos estélyre, ahol Cuddy díjat kap. Szerintetek?

Az epizód elején azt gondoltam, hogy egy gyilkosról fog szólni a történet. Azt hiszem túl sok gyilkos elméket néztem mostanában... De egyébként nem tévedtem sokat, mert tényleg egy gyilkosság helyszínén vagyunk, csak épp nem a gyilkossal, hanem a takarítóval. Bert ugyanis sokféle munkát bevállal, de azt hangoztatja, hogy ez csak átmeneti állapot. Néhány képkocka múlva azt látjuk, hogy Bert már öltönyben megy vacsorázni a feleségével. Itt először úgy gondoltam, hogy Bert tényleg "kitört" a kétkezi munkások táborából. Tévedtem...

Bert rosszul lesz az étteremben, a team kapja meg az esetet. Kiderül, hogy Bert ingatlanügynökként dolgozott régen, de a válság csődbe vitte a céget. Ő viszont ezt nem akarta elmondani a nejének, ezért "titokban" végezte a takarítói munkát. A csapat szinte biztosra veszi, hogy a veszélyes munka során betegedett meg a férfi. Gyanakszanak gombára, fertőzésre, mérgezésre. De egyik kezelés sem válik be, egyre rosszabbul van a férfi. Az erkölcscsősz Masters (Amber Tamblyn) ráveszi a férfit, hogy mondja el nejének az igazat. Ebből persze az lesz, hogy a nő elhagyja Bertet.

Eközben Taub (Peter Jacobson) és Foreman (Omar Epps) az együttélés problémáival küzd. Nagyon viccesek, mert olyanok, mint egy civakodó házaspár. Taub azon ügyködik, hogy Foreman egy kicsit barátságosabbá váljon, de ez nem egyszerű, és az sem segít sokat, hogy főz neki...

Chase (Jesse Spencer) és Masters ismét összekülönböznek, de aztán úgy fest, hogy jó hatással is vannak egymásra. Olyan igazságokat közölnek a másikkal, amiket eddig senki nem mondott nekik. Talán előbb-utóbb lesz köztük valami?

Wilson azon ügyködik, hogy rávegye House-t (Hugh Laurie) menjen el Cuddy (Lisa Edelstein) díjkiosztójára. House azt állítja, hogy ott lesz. Ezt senki nem hiszi el, később azt hiszik, hogy azért megy el, hogy valami balhét csináljon... Nem árulom el, hogy mi történik, de House érthető dolgot cselekszik.

Az epizód vége elég furcsa, nem illik bele a sorozatra jellemző szarkazmusba. Inkább romantikus, a maga furcsa módján.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről