Doktor House 7x01 - Now What?

A sorozatidény csak most vette kezdetét, hamarosan visszatérnek kedvenceink a képernyőre. A hosszú idő óta tartó állandóságot Doktor House és csapata biztosítja, akik már hetedik esztendeje ültetnek le több millió embert a televízió elé. Az előző szezont lezáró jelenettel vette kezdetét az új évad, amelynek felvezető része nagyon közepesre sikerült. Kétségkívül a 6. évad sokkal jobb szezonnyitóval büszkélkedhet.

Tovább...

A finálé záró képsoraiban House doki és Lisa Cuddy végre egymásra találtak. Egy egész nyarat kellett átizgulni, hogy mi lesz a két központi karakter sorsa a továbbiakban.

Alapvetően két szálon szaladt előre a cselekmény. Egyrészt Cuddy és House párnacsatáit követhettük figyelemmel, másrészt a kórházban meggyűlt a csapat baja a körülményekkel.

Szóval House és Cuddy egymásra találtak. Ezúttal nincs semmilyen mellébeszélés, hallucináció vagy hasonló marhaságok. Tényleg megtörtént, valóság volt és úgy tűnik lesz folytatása. Meglepő húzás az írók részéről, hogy végre mernek olyat húzni, amit nem vonnak vissza másodpercekkel később. Na, de várjuk ki a végét. Mármint az évad végét. Bár megkongatták a vészharangot picit, amikor Wilson meglátogatta „kedves” cimboráját és Cuddy elbújt a szekrényben. Egyértelműen arra ment ki a dolog, hogy legalább egy reklámszünetnyi időre elbizonytalanítsák a nézőket és újra azt feltételezhessük, hogy címszereplőnk ismét rászokott a vicodinra. A húzás ugyan jó volt (túlságosan sejthető is egyben), de nem érhette el a kívánt hatást, mivel az epizód elején House Cuddy telefonján beszélt a nő asszisztensével. Ez fontos, mert a másik szál mozgatórugójává vált.
Mindegy. Lényeg, hogy bár maga az epizód rém gyengére sikerült, legalább előrevetít néhány változást a sorozat háza táján.

A másik szálon kicsit jobban pörgött az élet. A központi problémát az adta, hogy a kórház idegsebész nélkül maradt, mivel az egyetlen ilyen képzettséggel rendelkező orvos elkapott valami betegséget és még talán most is a WC csészét szorongatná, ha House beosztottjai nem uralták volna a helyzetet. A baj az, hogy idegsebész nélkül nem lehet működtetni kórházat arrafelé, ezért ha nem hozzák rendbe a férfit, elég nagy slamasztikába kerül a vezetőség, főleg Cuddy. Kicsit furmányos módon, de az írók mégis csak tudtak új beteget csempészni a részbe. Meg kell mondjam, elég jól oldották meg ezt így. Bár a körítés nem sokat változott, de üsse kavics.

Némi kérdéskupacot még 13 is tudott szolgáltatni. A hölgy szabadságra megy, mégpedig Rómába. A rendkívül leleményes, de egyben bosszantóan gyerekes kollégák kiderítették, hogy Huntington-kezelés lesz a végcél az örök városban. Ám végül úgy tűnik, hogy a rendkívüli szépségű Olivia Wilde karaktere szimplán lelépett, Isten tudja hová.

Végezetül említsük meg a legszembetűnőbb változást 7 év során. Új lett a főcím. Ez az! Végre! Hurrá. Na, ennyit erről.

Összességében egy nem túl erős szezonkezdet, amely tartogatott magában egy-két érdekes húzást. Ha az írók meghagyják a változásokat és még netalán újakat is eszközölnek, akkor jobb évadban lehet részünk, mint amilyen az előző volt.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről