The Walking Dead 2x10 - 18 Miles Out

Egy Farm mind felett, Egy Farm kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen.

Még mindig úgy érzem, hogy egy helyben toporog a sorozat. Egyszerűen nem tudunk elszakadni ettől a farmos témától. Komolyan nem tudom kinek pattant ki a fejéből, hogy ebből az egészből bármi jó sülhet ki. Nem lenne szabad hagyni, hogy kedvenc szereplőink ennyire ne csináljanak semmit. Valahogy ezzel csak elveszíti a széria mindazt, amiért szeretjük. A világvége hangulat nem tud átjönni egy farmon keresztül. Még akkor is ezt mondom, ha hőseink néha elhagyják a kiinduló pontot, mert a következő rész elején minden ugyanonnan folytatódik tovább.

Azt hiszem eleget piszkálódtam már emiatt, most nézzünk inkább az élet naposabb oldalát.

Elég érdekes felfogásúak kedvenc túlélőink. Rick és a többiek megmentenek egy fiatal férfit azért, hogy elvigyék 18 mérfölddel odébb, de mikor rájönnek, hogy a srác a környékről származik azon gondolkoznak, hogy agyonlövik. Valahogy nem tartom bölcs gondolatnak ezt, főleg a történtek fényében.

Shane és Rick kapják a feladatot, hogy elszállítsák a srácot. Mint tudjuk ők ketten nincsenek túl jóban mostanság. A húr pattanásig feszül kettőjük között, szinte borítékolható, hogy valami történni fog. Nem is kell sokat várni erre. Shane le akarja lőni új vendégüket, Rick igyekszik ezt megakadályozni. Bár valószínűleg inkább csak ürügy kellett nekik, hogy egymás torkának eshessenek. A felgyülemlett feszültség kitör belőlük egy jó verekedést kanyarintva az unalmas hétköznapokba.

Az idillt járkálók hada töri meg. Shaen szorult helyzetbe kerül, Rick pedig döntött. Nem menti meg volt barátját. Ám a kocka hamar fordul, a főszereplők sajátossága a nemes lélek, ami kiütközik most is. Rick visszamegy Shane-ért, és hármasban elautókáznak a naplementében.

A farmon (brr. kiráz a hideg ha erre gondolok) eközben Beth fizikailag kezd gyógyulni. A lelke azonban sérült, minden áron öngyilkos akar lenni. Lori és nővére próbálják meggyőzni, de a törékeny szőkeség hajthatatlan. Andrea veszi kézbe az ügyet, akiről tudjuk, hogy nemrég hasonló cipőben járt. Megadja Beth-nek a döntés szabadságát. Hogy mennyire van igaza mindenki döntse el magában.

Összességben egy akcióval átitatott egy helyben topogós részt láthattunk. Alig néhány karakter körül forgott minden, van olyan csapattag, akit már nagyon régen láthattunk. Nem biztos, hogy szerencsés ez a fajta szemlélet. Na, meg ugye a farm.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről