Supernatural 6x03 - The Third Man

A gyengébb évadkezdés után egy pazar résszel rukkoltak elő a készítők. A Winchester testvérek újra a régi úton járnak, a szezon is jó irányba tart. Az tény, hogy az apokalipszisnél nagyobbat már úgysem fognak tudni robbantani az alkotók, de „apróbb” rejtélyek, talányok még akadhatnak, nem beszélve a karakterek változásáról. Úgy érzem, hogy a sorozat újra megmutatta, hogy még mindig van keresnivalója.

Tovább...

Dean újra csatlakozott Sam-hez, hátrahagyva új családját. Az elválást a lehető legtisztább módon oldották meg az alkotók, nem húzták meg azt, hogy valami izé megölje Lisa-t és Ben-t.

Visszatértek közénk az angyalok, akik újra nagy terveket szövögetnek. De mielőtt nagyon belemennénk, nagyon nem vagyok kibékülve a szokásos previously-val, ahol ismét lelőttek egy rakás poént. Hümm, vagy ki állhat a kisváros elég bizarr haláleseteinek hátterében? Nagyjából már az első másodpercekből bárki kikövetkeztethette.

Ettől függetlenül a rész elég pörgős és érdekes lett. Mondanom sem kell, hogy az évad eddigi legjobbja. Castiel is visszatért közén, akinek újra a testvérek segítsége kellett. Történt ugyanis, hogy elloptak a Mennyből és igen pusztító fegyvert. Egy fadarab, Mózes botja volt felelős a környékbeli különös halálozásokért.

Újra megpendítették az apokalipszis-harangot, azt suttogván halkan a fülünkbe, hogy nincs ez még annyira lejátszva. Raffael arkangyal ugyanis ragaszkodik a Sátán és Mihály végső ütközetéhez itt a Földön. Bár az alkotók többször is azt nyilatkozták, hogy a széria ezen történéseit már végleg lezárták. Sajnálnám, ha tényleg ennyi lenne.

Továbbá nem mehetünk el szó nélkül Sam barátocskánk változásai mellett sem. Mintha nem ugyanaz a személy lenne, aki eddig. Mintha motoszkálna benne valami sötétség. Itt csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy mekkorát ütne, ha Lucifer még mindig a fiúban lenne, csak senki nem tud róla. Ezt a verziót azonban szinte teljesen elvethetjük, mert Castiel biztosan észrevette volna. Akkor viszont az a kérdés, hogy mi történt a fiatalabbik szellemvadásszal lent a ketrecben?

A végén egyértelművé tették a nézők száméra, hogy itt bizony nagy dolgok gyülekeznek. Annak ellenére, hogy a készítők nyilatkozataiból kiderült, hogy nem sok főszálra számíthatunk idén. Ez a rész pontosan az ellentété sejtette. Csak nehogy csalódnunk kelljen.

Az utolsó másodpercekben a következő néhány rész tartalmából csepegtettek elénk némi ízelítőt. Ez is tovább fokozta a kíváncsiságot és nyilvánvalóvá tette, hogy az írókból még nem fogyott ki az ötlet.

Összességében egy kiváló epizódot láthattunk, tipikus Supernatural jegyekkel, amiért oly sokan szeretjük a sorozatot. Soha rosszabbat.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről