Rajongók Háborúja (Fanboys)

Kristen Bell neve jól cseng egy vígjátékban, még akkor is, ha én személy szerint nem kedvelem a hölgyet. Sajnos ha az ember csak ennyit tud a filmről, akkor a színésznő miatt még talán ad is egy esélyt az alkotásnak, abban a hiszemben, hogy egy jó filmet ülhet végig.

A probléma ott kezdődik, hogy egy vígjáték arra való, hogy nevessen rajta az ember, de legalább megmosolyogtassa. Itt a humor nagyfokú hiányával állunk szemben.

Lássuk a részleteket...

A sztori arról szól, hogy 4 őrült Star Wars rajongó hátára veszi az országutat és elindulnak a Lucas birtokra, hogy megnézzék a Baljós Árnyakat. Mindez még az első rész premierje előtt játszódik, tehát 2001 előtt.

Hogy miért ez a nagy sietség?

A csapat egyik tagja, Linus, halálos beteg. Már csak nagyjából 3 hónapja van hátra (ettől függetlenül tökéletes állapotban van), a nagy Csillagok Háborúja mozira pedig várni kell még fél évet.

Nem tudom mennyire volt jó ötlet ilyen és ehhez hasonló drámai gondolatokat belecsempészni egy vígjátékba. A csipet csapat 3 tagja nagyon közel állnak egymáshoz, életük a Star Wars körül forog. A negyedik srác, Eric már más tészta. Ő régen volt nagy rajongó, de mára már inkább csak a munkájának él. El is felejtette régi barátait, nem is keresik egymás társaságát. Egy Halloween buli hozza össze őket újból, plusz a rossz hír, miszerint Linus haldoklik.

Ugye azt várná a néző, hogy maga az utazás lesz lélegzetelállító és vicces, tele hülye helyzetekkel. Az utóbbi meg is van, de a poénok nem ütnek. Maga a film elég unalmas és végtelenül sablonos, ami nem lenne baj, csak sajnos nem voltak képesek fenntartani az érdeklődést.

Elmondani is hosszú lenne, hogy hőseink mennyi megpróbáltatáson mennek keresztül, mire elérik a hőn áhított úti céljukat. Ott aztán némi csetepaté után levetítik nekik a filmet, pontosabban csak Linusnak.

A film vége már fél évvel később játszódik. A rajongók beülnek a premierre a moziba, de Linus sehol sincs. Sejthető, hogy mi lett vele.

Ebből is látszik, hogy a sztori rendkívül egyszerű, még azt is mondhatom, hogy ötletes, mivel nem sok film érett meg arra, hogy ilyesmi fan munkát kapjon. A baj csak az, hogy nyilvánvaló, hogy a Star Wars máig tartó sikerét kívánják meglovagolni és így eladni ezt az alkotást. Én magam is emiatt néztem meg.

Összességében egy kerek egész történet, amely jóval kevesebb vígjátékra emlékeztető elemet tartalmaz, mint azt a néző várná. Kár érte.

5

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről