Postal

E film sem volt a Várható listán, ám úgy esett, hogy láttam és gondoltam megosztom az általa keltett érzeteket. Ez egy régi számítógépes játék adaptációja. Mondd valamit valakinek Uwe Boll neve? Ha igen akkor készüljön fel, mert ez az eddigi legjobb, általam látott, rendezése.


Merülés...

Elöljáróban annyit, hogy a film rendezője Uwe Boll, akit már többször is jelöltek Arany Málnára, ám még nem nyert egyszer sem, de ami késik, nem múlik. Annyira igaz ez a mondás, hogy idén el is nyerte a legrosszabb rendezőnek, és a legrosszabb pályafutásnak járó díjat.
Annyit még a jó öreg Uwe-ról, hogy szánalmasan utánozza Hitchcock-ot, mivel sok filmjében szerepel is. Ebben a moziban is epizódszerephez jut, van szövege is, menetrendszerűen jelölték érte az Arany Málnára. De ennyit a rendezőről…
Rendre egészen ismert és tűrhető színészeket tud megnyerni sikertelen produkcióihoz, ám a Postal nem ilyen film. A főszereplő Dude (Zack Ward) egy irgalmatlan balfék, egy lábtörlő, aki munkát keres, ám a kisvárosban, ahol él mindenki őrült, anti-empatikus, és erkölcsi hulladék. Ironikusan a város neve Paradise (Paradicsom).
A történet egyszerűen egy zagyvalék, nem sok támpont van, de azért fel lehet lelni benne némi vázat. Tehát itt van Dude, aki menekülne, majd a sok szemétségtől eldurran az agya és elkezd megváltozni. Jönnek az arabok, Bush és Laden, vallási szekta is akad, szép nők, tűzharcok, fegyverropogás, szex, és a hajsza alapvetően egy rakás pénisz alakú baba után megy.
A filmben fellelhető az irónia, a szatíra, a humor, a kritika.
Szóval végső soron nem rossz alkotás, csak hát felismerhető rajta Uwe Boll keze munkája. Főként unalmas és vontatott.
Ellenben van egy pár olyan hatalmas poén, ami mégis egészen nézhetővé teszi. A macskás hangtompítón meg kellett szakadni…
Szóval vannak jó pillanatai a filmnek, de a stáblista vége után mégis, amolyan Boll-érzést hagy. Ürességet, kelletlenséget, szóval egy furcsa semmilyen érzést.
Mégis azt mondom, hogy érdemes lehet megnézni, mert ha egy kicsit jobban odafigyeltek volna rá, akkor még kultuszfilm is lehetett volna belőle.
Utóiratként: A film nem igazán való 18 éven aluliaknak, és akit zavar, ha gyakorlatilag csak káromkodnak benne.

3

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről