New Moon

Ebben a hónapban jelent meg DVD-n a Twilight Saga második része DVD-n. Hát gondoltam megnézem magyar szinkronnal is. Mivel a történetet szerintem mindenki ismeri, én inkább a saját véleményemet írnám le a filmről.
Igaziból nekem jobban tetszett, mint az Alkonyat. Igaz itt is nagy hiányosságok voltak a könyvhöz képest, és persze illúzióromboló, hogy megmutatják ki, hogy néz ki (szerintük). Amikor olvastam a könyvet az én képzeletemben másképp jelentek meg a szereplők. Ilyen szempontból baromi nehéz jól vászonra vinni egy nagysikerű könyvet!
De elhatároztam, hogy próbálok nem összehasonlítani, és elvonatkoztatni a könyvtől. Így élvezhetővé vált a film. Még olyan tanulságokat is le tudtam vonni, hogy a filmben Jacob-nak szurkolok, míg a könyvben egyértelműen Edward párti vagyok.
Viszont Bellát továbbra sem kedveltem meg. Nem tetszik, hogy összetöri Jacob szívét pl. a moziban nyugodtan megfoghatná Jacob „mancsát”. Én tuti ezt tenném! Az sem tetszik, hogy mindkét fiút bolondítja, és nem fair, hogy két ilyen dögös pasi verseng érte! Azt hiszem ettől még kevésbé szimpi… Például mond egy ilyet: ,,hagy ne kelljen választanom!”. Hát könyörgöm. Mit akar? Mindkettőt megtartani!? Ez nem fair. De tényleg. Az egyetlen amit bírok Bellában, hogy nem ijed meg semmitől, ha a szerelméről van szó. Ezt becsülöm benne. Akár őrültségekre is képes, csak azért, hogy „láthassa” Edwardot! És lássuk be, hogy Edwardért valószínűleg bármelyikünk fejest ugrana a szikláról, vagy felpattanna egy motorra! Még ha tudja is, hogy őrültség…
Ha már így belementem a szereplőkről való véleményírásba, le kell írnom, hogy Alice továbbra is nagy kedvencem és Jasper is szimpi. Ja és nem, nem azért, mert megakarja ölni Bellát, hanem mert nagyon illik Alice-hez. A film kapcsán az is eszembe jutott, hogy hiába tudom milyen gonosz Victoria, attól még nagyon szépnek tartom. Pl. a haja, hát az gyönyörű szerintem! Ha már a gonosz szereplőknél tartunk, akkor a Volturi-nál sem így képzeltem el a szereplőket… Pl. Jean-t valamiért egy öregebb nőnek képzeltem, nem egy fiatal csinos lánynak! Viszont a magyar változat előnye, hogy Aro-nak Alföldi Róbert kölcsönzi a hangját, és nagyon illik a karakterhez! Nagyon jó választás volt!

Nos akkor a filmről! Szerintem bizonyos jelenetek iszonyú jól megvannak csinálva pl. amikor telnek a hónapok, és Bella a székben ül… vagy amikor a vízbe fullad, az is gyönyörű jelenet. Hát ezeket nagyon megcsinálták! Ezek miatt érdemes megnézni! Amit viszont nem jól csináltak (legalábbis szerintem), hogy amikor Edward hangját hallja Bella, akkor Edward arcát is mutatják. Szerintem jobb lett volna, ha ezt nem teszik. Ha mi is csak halljuk Edwardot. Amúgy ha már itt tartunk, sem a filmben, sem a könyvben nem magyarázták ezt meg kellőképpen. Ezek Bella képzelgései, vagy Edward próbálja ilyen módon megóvni őt? Ezt sosem tudtam eldönteni! Szerintem a küzdős-verekedős részek is egy kicsit eltúlzottak pl. a Volturi-nál. Kicsit már a Matrixra hajazott néhány jelenet, mozdulat. Ez nekem nem illik bele Meyer stílusába. De tudom, tudom el kell vonatkoztatni a könyvtől! Amire viszont nem emlékeztem a könyvből, az pl. az, hogy Bella emaileket írogat Alice-nek. Mondjuk a filmben nagyon jó volt, mert legalább sok mindent „elmesélt” bennük.

A befejezés pedig nagyon hatásos, bár aki olvasta a könyvet tudja mi fog történni, de még így is izgalommal várom a harmadik filmet!

 

 

5
boreeester képe

nekem az első rész jobban

nekem az első rész jobban tetszett. :D ez a rész nekem egy kicsit olyan volt, mintha nem szólt volna semmiről. igazából a harmadik részt csak azért fogom megnézni, hogy sikerült-e valami jobbat alkotni. :D

de végülis ízlések és pofonok. :D

"In time, every sad ending can become happy, it's only sad because one stops telling the story, it goes on, it's just untold"

én meg azért fogom a

én meg azért fogom a harmadikat megnézni (már megvan a jegy: péntek este 22:30), mert a nélkül csak nem ülhetek majd be a negyedik(ek)re
nálam az a kötet a kedvenc :]

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről