Kölcsöngyerek visszajár (Rent-a-Kid)

Szerintem sokan nem ismerik ezt a 95-ös alkotást. Nem tartozik a leghíresebb Leslie Nielsen filmek közé, sőt el is tér a már oly megszokott poéndömpingtől, de nekem személy szerint gyerekkori kedvencem. A történet ott kezdődik, hogy Harry (Leslie Nielsen) fia Cliff elutazik, s távollétében apjára bízza az általa vezetett gyermekotthont. Egyszerű, könnyen megoldható instrukciókkal látja el, Harry azonban ennyivel nem elégszik meg. :)

 

Tovább...

Történetünk főhősei a három imádnivaló testvér: Brandon, Kyle és a kicsi Molly Ward, akik a Mid-Valley-i Gyermekotthon lakói. Több nevelőszülőnél megfordultak már, de sajnos még senki nem tudott mindhármuknak otthont teremteni, s ők mindenáron együtt szeretnének maradni. Brandont nagyon érdekli a történelem, Kyle az orvostudományért van oda, Molly pedig imádja az állatokat, főleg a kutyákat.Közeledik a Hálaadás, és Cliff–et Floridába hívják ünnepelni, 10 napra. Itt lép be a történetbe az apja, Harry Harber (Leslie Nielsen), aki utcai árusként tevékenykedik, használati tárgyakat ad bérbe. Cliff hát távollétében 10 napig Harryre bízza a gyermekotthon vezetését. Harrynek egyből támad is egy zseniális ötlete: mi lenne, ha az adoptációt megelőzően a gyermekeket is, úgymond bérbe adná a szülőknek?! Így lenne elég idő összeszokniuk, ha pedig mégsem működne a dolog, még mindig van lehetőség visszavinni őket. Cliff természetesen ellenzi az ötletet, ám ez Harryt nem érdekli. :) Másnap este, amikor egy étteremben vacsorázik, megismerkedik egy kedves házaspárral Russ és Valerie Syracuse-zal. Konkrétan melléjük ül, miután elcsíp egy beszélgetést arról, hogy gyereket szeretnének. Így kapva kap az alkalmon, felajánlja nekik a gyerek bérbeadás ötletét. Hosszas tépelődés után belemennek a dologba, és bérbe veszik Brandont, Kylet és Mollyt.

Cliff eközben hazatelefonál, hogy örökbe akarják fogadni Mollyt az ünnepek után. A kislány nagyon elszomorodik, hogy a testvérei nélkül kell majd élnie, így Brandon kitalálja, hogy próbáljanak meg rendesen viselkedni, és akkor talán Russ és Valerie örökbe fogadja őket. Persze ezt nem sikerül megvalósítani, és egyik csíny követi a másikat. Telnek a napok, egyre jobban családdá kovácsolódnak. Valerie vendéglőbe viszi Mollyt, Russ pedig megmutatja Kyle-nak a kórházat, s egy orvos barátja segítségével még egy műtétet is megnézhetnek. Brandon eközben összebarátkozik Larryvel, a kedves portással, akit Christopher Lloyd alakít. Nem sokkal ezután kiderül, hogy Russéknak nincs elég pénzük, így egy Lincoln levelet szeretnének elárverezni, ami Brandon szerint, - a levél tartalmát nézve - hamisnak tűnik. A fiút már többször is hazugságon kapták, így most sem hisznek neki. Molly pedig lát egy hirdetést a tv-ben, melyben pénzt lehet nyerni. A címet gyorsan kell felírnia, s pont a Lincoln levél akad a kezébe. Russ nagyon mérges lesz, és kiabálni kezd a kislánnyal. Később azonban kiderül, hogy Molly azt írta a papírra, hogy sok pénzt szeretne nyerni, így Russék örökbe tudnák fogadni a három testvért. Hálaadás napi vacsorát tart a „család”, melyen kiderül, hogy a levél tényleg hamis. Időközben eltelt a 10 nap, dönteni kell. A történet végét nem árulnám el, talán kedvet csináltam a megtekintéséhez. :)

Azért poénokból sincs hiány. Bár, ha Leslie Nielsen-t látjuk, ettől nem is kell tartanunk, de alapvetően nem ez a film mozgatórugója. Megható, kedves, melegszívű családi történet, nem csak család(os)oknak. Csak ajánlani tudom mindenkinek, főleg így, a Karácsony közeledtével.

 

3

Ez a film volt a

Ez a film volt a mozagtórugója annak, hogy egy gyermekotthonból kivettünk egy négyéves kislányt. Akit azóta örökbe fogadtunk és nagy hölgy lett!! 

az az elöl felhajtott  kiskalapja a mai anipg emlékeztes.

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről