Búcsú tőled Terminator – The Sarah Connor Chronicles

 

A napokban igen aktuálissá vált a téma, hiszen május 21-én debütált az amerikai mozikban a Terminator Salvation nevet viselő negyedik rész. A sokak által nagyon szeretett történetből megszületett 2008 egyik legjobban várt sorozata, amely mégsem váltotta meg a világot. Összesen 37 rész ment le a tengerentúlon, voltak jók, rosszak és gyötrelmesek. Én magam is csak sajnálni tudom, hogy a Fox csatorna elkaszálta Connorékat, mert hiába nem azt kaptuk, amit egy terminátor névre keresztelt valamitől elvárhattunk volna, mégis örömet szerzett hétfő esténként a sok száz rajongónak. Valóban voltak olyan részek, amelyek gyalázatosan rosszak voltak, nem történt bennük semmi, 40 percen keresztül Sarahkodtak a főszereplők.
Túlságosan karakterközpontúra akarták megcsinálni az egészet, sok drámával, emberi tragédiákkal. Talán pont ez lett a veszte...
Sokszor éreztem azt, hogy az írók nem tudtak mit kezdeni az adott helyzettel, nem tudtak felépíteni egy normális történetet. Az egész terminátor mitológia a pusztulóban lévő világ maroknyi embereinek a megmentéséről szól, sőt előtte még arról, hogy kerülhető el a katasztrófa, erre a sorozatban csupa pitiáner hülyeség történt, ami a világon semmit sem befolyásol. A másik, ami nagyon zavaró volt többnyire, hogy a szereplők nem bíztak meg egymásban, folyamatosan hazudoztak, titkolóztak és össze vissza, logikátlanul cselekedtek.
Azonban tény, hogy a legutolsó rész hatalmasat ütött, és olyan irányba terelhette volna tovább a sorozatot, amit a terminátor név méltán megérdemelne, azonban az élet közbeszólt. Nem lesz harmadik évad, nem lesz nagy visszatérés!
A rajongók persze nem maradnak gyilkoló robotok nélkül, hiszen a Terminátor Megváltást hamarosan láthatják a hazai mozikban.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről