The Event 1x10 - Everything Will Change

A cím elég sokatmondó, valamit sejthetünk belőle. Mivel a sorozat 2010-es idényének ez a záró epizódja joggal várhatja a kedves néző, hogy váratlan, meghökkentő és izgalmas szituációkat eredményezzen. Nos, a széria készítői szeretnek nagyot mondani, erre volt már példa a korábbiakban is. Ne nagyon higgyünk a címnek, minden azért nem fog megváltozni.

Tovább...

Sajnos nem változik semmi, főleg nem a színvonal. Az egy helyben toporgás még mindig nyerő, ráadásul ez még párosul logikátlanságokkal és unalommal, akkor azt hiszem elég nagy bajban van a sorozat.

Semmi kirobbanó nem történt, pedig tényleg várom a The Event felemelkedését, én örülnék a legjobban ha felkapaszkodna egy elfogadhatóbb szintre, de valahogy a nagy büdös ötlettelenség jut eszembe a látottakról.

Ugye kezdetben lényegesek voltak a visszaemlékezések, ezekre mára már alig emlékszünk. Ez mondjuk pozitív, mert az imént említett képsorok az unalom tetőfokai voltak, soványka értelemmel.  A készítők leszoktak erről egyik pillanatról a másikra, nálam ez azt jelenti, hogy ők se nagyon tudják mit akarnak.

Aztán ott van a „nagy esemény”, ami az egész sorozat címe. Erre megy ki minden és a jó nép lélekszakadva várja, hogy vajon mi lehet az. A nagy büdös igazság az, hogy engem már nem is érdekel.

Egyszerűen annyira érdektelenné vált a sztori azzal, hogy mindenféle bugyutaságra jut idő, de egy normális fő szálra már nem. Sean és Leia nyomozgatása idegesítő, ahogyan a két karakter is. Sejtettem, hogy nem fogják kinyírni őket, mert végül is ők a főszereplők. Sőt, a cudar-módon-hatalmas-zárómeglepetés az volt, hogy az ifjú menyasszony is UFO. Pontosabban az apja nem hajlandó öregedni, de ezt felettébb jól titkolja.

A másik fronton is zajlottak az események a maguk módján. Az elnök kikérdezte áruló helyettesét, aki furcsa módon mindent „elfelejtett”. Pedig pár résszel ezelőtt még szépen ki akart tálalni. Szóval előrelépési faktor ezen a téren: zéró.

Ugyanez elmondható Sophia és Thomas tervéről. Továbbra is kicsinyes ostobaságokon veszekednek ahelyett, hogy csinálnának valami értelmeset.

Azt hiszem a sorozat legnagyobb hibája a klisékkel teleszórt történet, amiben alig akad saját ötlet. Az értékes idő többnyire hülyeségekre megy el, nem tudunk elmélyülni a történetben, nincs dráma, a karakterek 90%-a teljesen közömbös van unszimpatikus.

Talán a hosszú szünet jót tesz a sorozatnak, nekem egész biztos, mert ki tudom pihenni az eddigi 10 rész nagy csalódását.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről