Carrie

Általában kevés jó film készül könyv átiratból. De azért persze vannak kivételek is. Stephen King műveiből van néhány kiváló adaptáció. Így hirtelen a teljesség igénye nélkül kiemelném: Kedvencek Temetője, Sorvadj  el!, Titkos ablak, Carrie, Dolores, Ragyogás, Christine, Az, Tortúra, A remény rabjai stb.
Jelen esetben legelső könyvének (amelynek jegyzete majdnem King szemeteskosarában maradt) filmátiratát szeretném bemutatni. Volt erre több próbálkozás is, de véleményem szerint a 2002-es verzió magasan a legjobb.

A főszereplő Carrie White (Angela Bettis), aki egy különleges képességű, hányatott sorsú gimnazista lány . Édesanyja  nagy szigorban és vallási fanatizmussal neveli. A törékeny lányt ez teljesen felőrli. A bajt tetézi, hogy a suliban is folyamatosan szekálják. Carrie-ben nő a feszültség, és az elfojtások miatt egyre erősödik benne rejtett képessége, ami által pusztán összpontosítással képes bármit elmozdítani, összetörni vagy lángra lobbantani.
A történetben szerelmi szál is szövődik a lány és egyik osztálytársa (Chris) közt. A végzős bálra minden eddiginél kegyetlenebb tréfát eszelnek ki Carrie irigy osztálytársai. Pechére a lányt édesanyja nagy nehezen elengedi Chrissel.
A bálon egy ideig minden rendben van, de sajnos a tánc végén sikerül a lányok kitervelt kegyetlenkedése, és Carrie nyakába borul egy nagy vödör vér. A lány nem tud uralkodni rejtett képességein, és pokollá válik a bál …. bezáródnak az ajtók és az egész terem lángokba borul…
Kiváló történet, kivételes színészi teljesítmény Angela Bettistől, csak ajánlani tudom, egyik kedvenc King átiratom.

5

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről