Válasz a hozzászólásra

The Event 1x04 - A Matter of Life and Death

Nem vagyok benne biztos, hogy a The Event lesz a szívem csücske, mert amennyire jól kezdődött a sorozat, amennyire feszült és izgalmas légkört tudtak teremteni a pilotnál, annyira visszaesett a színvonal és helyenként kifejezetten idegesítő jelenetekkel találkozhatunk. A misztikumot felváltották a hétköznapi dolgok, amelyek kissé unalmassá és érdektelenné teszik a szériát. Nem vagyok elégedett, remélem visszatalálnak a helyes útra.

Tovább...

A legnagyobb baj, hogy szinte semmit sem tudunk, az idő nagy része értelmetlenül telik, közben olyan visszaemlékezésekkel tarkítják a részeket, amelyeknek (látszólag) semmi jelentőségük.

Már eléggé zavarnak a sok évvel ezelőtti flashback-ek, amelyek adott esetben egy békés hálaadási lakomáról tanúskodnak. Mindeközben a nagy rejtélyről mit sem tudunk. Nincsenek sokat vagy keveset sejtető jelenetek, pillantások, semmi a világon.

A mostani epizód nagyrészt Sean és újdonsült partnere nyomozgatását ölelte fel, amiben nem volt semmi meglepő vagy emlékezetes. A rejtélyes Vicky nyomára akadtak, aki fogva tartja Leila-t. Nálam az a jelenet verte ki a biztosítékot, amikor az elrabolt lány megszökött, felhívta élete párját, akinek lemerült a telefonja. Ilyen nyilvánvaló időhúzást mi értelme beletenni? Főleg úgy, hogy a következő jelenetből világossá vált, hogy pont mindegy, hogy Sean mikor kapja meg az üzenetet.

Oké, a Leila-féle szökést jól kiszínezték azzal, hogy a fogva tartók pont ezt akarták. Ez tetszett, de annyira mű megoldás, ha belegondolunk picit. Ha a csúnya rossz emberek ennyire Walker uraságot akarják, akkor sokkal egyszerűbb megoldásokat is alkalmazhatnának, főleg ha ilyen kevés idejük van állítólag.

A másik zavaró, hogy a gonoszok hálózatának Amerika minden négyzetmilliméterén van beépített emberük, vagy valaki, aki leadja a drótot. Ha valaki csinál valamit, tuti beléjük fog botlani. Ez már-már idegesítően nagy túlzás.

Az idegenek vezére, Sophia továbbra sem beszél, nem tudunk meg semmit. Nem is a titkok zavarnak, hanem hogy ilyen bugyuta módon veszik el tőlünk az érdekességeket.

Eközben egy rejtélyes telefonáló közölte az elnökkel, hogy engedjék el a fogvatartott idegeneket, különben emberek fognak meghalni. Ezt követően a repülő életre kelt utasainak orra elkezdett vérezni. Ez a megoldás is tök logikus, ha 2-3 percet rágódunk rajta!

Összességében elmondható, hogy a sorozat kezd átmenni az idegesítő kategóriába, ami nagyon nagy baj. A nézettség így is pocsék, ha pedig a színvonal tovább esik, még több nézőt fognak elveszíteni.

0

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről