Válasz a hozzászólásra

The Event 1x03 - Protect Them from the Truth

Talán ma van a visszavett tempók napja, hiszen a The Event című újonc sem teljesített annyira szépen. Valahogy túl szürkére sikerült az aktuális epizód, pedig a készítők mindent megtettek. Kérdés, hogy ez mire elég, hiszen a széria nézettsége sem az igazi. Sokan elpártoltak az első rész után, ami rossz előjel az Álmoskönyv szerint. Nekem személy szerint rossz érzéseim vannak, de majd kiderül. Én szurkolok az Eseménynek, hogy összekapja magát és ki tudjon bontakozni.

Tovább...

Akartam erről a „furcsa érzésemről” írni egy külön cikket, még nem tudom megszületik-e. Valahogy úgy tűnik, hogy az amerikai nézők nincsenek oda az ilyen műfajú sorozatokért. A FlashForward nekem kifejezetten tetszett, minden hibája ellenére be kellett volna rendelni a következő évadot, de a csatorna másképp döntött. Akkor fogalmazódott meg bennem, hogy a FlashForward halála lehet, hogy a műfaj halála is lesz egyben. Nevezzük őt is és a The Event-et is misztikus sci-fi-nek, amelyből manapság elég kevés van. Ha a nézők képtelenek befogadni az ilyen típusú sorozatokat, a csatornák el fognak gondolkodni azon, hogy kell-e nekik ilyen. A válasz pedig az lesz, hogy nem, ami nagy csalódás lenne.

A FlashForward megbukott ugyan, de nem szabad, hogy a The Event is ilyen sorsra jusson. Kár lenne a sorozatért és a műfajért is egyaránt.

Kicsit visszalovagolva a mostani részhez, elmondható, hogy voltak unalmas pillanatok. Közelebb van az igazsághoz az a megállapítás, hogy az első két rész annyira magasra helyezte a mércét, hogy a mostani visszavett tempójú már nem tudta hozni ugyanazt a lendületet.

Kevesebb volt a rejtély, talány és megoldás. Pörögtek az események, de inkább elbeszélés volt, mint gondolkodásra, elméletgyártásra alkalmas valami. Bár az utolsó képsorok ütöttek, de valahol még talán sejteni is lehetett efféle megoldást.

Lényeg, hogy a világon semmi nem derült ki az igazsággal kapcsolatban. Pedig úgy tűnt, hogy az idegenek egyike kitálal mindent a szabadságáért cserébe, de ebből sem lett semmi. Valahogy ez is tökéletesen sejthető, kiszámítható volt.

Sean Walker kálváriája sem hozott túl sok újdonságot, a képünkbe tálalták azt, amit már eddig is tudtunk. Nagyon fontos ember valamiért és sokan vadásznak rá. Ettől is többet vártam volna.

Az amerikai kormány rendesen eltakarította a szőrén-szálán eltűnt és Arizonában földet ért repülő utasait, akik mind egy szálig halottak voltak. Egészen az utolsó jelenetig, amikor egyesével mindegyikük felébredt. Nocsak!

Összességében egy csalódást keltő rész, amelyből nem tudhattunk meg semmi használhatót, elhúzták az orrunk előtt a mézes madzagot, hogy megtudunk mindent, de ebből a világon semmi se lett. A többi jelenet is kiszámítható és unalmas volt. Ettől függetlenül szurkolok, hogy szedje össze magát a sorozat és mutassa meg, hogy igen is van keresnivalója a műfajnak egy országos amerikai tévécsatornán.

0

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről