Válasz a hozzászólásra

The Event 1x09 - Your World to Take

Számomra a The Event eddig a be nem tartott ígéretek sorozata. Annyi potenciál lenne pedig egy ilyen misztikus szériában, de a készítők folyamatosan rosszul sakkoznak és apróságok miatt válik egy-egy rész érdektelenné. Szerintem sokan visszasírják a FlashForward-ot, köztük én is. Nálam az Event tuti bukó kategória sajnos. Feltámadhat még a szikra, de ahhoz tényleg óriásit kell ütnie a szünet előtti utolsó résznek.

Tovább...

Ha már szóba jött, a következő rész lesz az utolsó Event az őszi idényben, ezt követően a sorozat pihenőre vonul, úgy hírlik, hogy 3 hónap kihagyás következik. Mondanom sem kell, hogy ez mennyire negatívan fogja érinteni a produkciót, hiszen egy hosszabb szünet alatt jelentős nézőszám-csökkenést szenvedhet el, amely nem biztos, hogy így lesz, de általában így szokott történni.

A félévad-záró még mentheti a menthetőt, kár lenne előre temetni a sorozatot. Tény, hogy sokkal rosszabb alkotások is húzták már lényegesen tovább.

Az megint más kérdés, hogy bár a széria életben van, én cseppet sem vagyok megelégedve a látottakkal. Az előző részt beárnyékolta a következetlenség és az írói csőd, gondoltam, hogy a folytatás valamivel jobb lesz.

Nem is tévedtem akkorát, a mostani rész valóban nézhetőbb, de korántsem jó. Televoltunk olyan jelenetekkel, amelyek döntően befolyásolták volna a történet jövőjét, de semmi sem valósult meg ezekből. Érdekes, hogy nyáron még mindenki a 24 utódját látta a sorozatban, amely kijelentés hallatán elég sokan röhögőgörcsben törnének ki manapság. A 24-ben meg merték lépni a fájó döntéseket, volt dráma és voltak éles helyzetek.

Itt semmi érdemleges nem történik, ezáltal hiteltelenné és üressé válik a történet. Legalább a látszatát adnák meg, hogy itt bizony nagyon komoly dolgok húzódnak meg. Ehelyett összecsapott és átgondolatlan részek követik egymást.

Abból is látszik a készítők bizonytalansága, hogy az utóbbi időben elhanyagolták a visszaemlékezéseket. Az elején még nagyon erőltették ezeket a képsorokat, a mostani részben egyet se lehetett látni. Tény, hogy nem hiányoztak, de ez mégis csak valamiféle bizonytalanságra utal.

A két történetszál csak nem akar összeérni, sőt mintha távolodnának egymástól. Ezekből az apróságokból látszik a felszínes munka és a körültekintés teljes hiánya. Mintha minden részt más ember írna úgy, hogy fogalma sincs mi volt legutóbb.

Összességében egy újabb közepesen gyenge epizód egy közepesen gyenge sorozattól.

0

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről