Válasz a hozzászólásra

The Event 1x08 - For the Good of Our Country

Nehéz bármit is írni erről a részről, mert maga a történet mocorgott egy picit, de minden pozitívat elhomályosít az a mérhetetlen ostobasághalmaz, ami úgy általában jellemzi a sorozatot. Nem hiszem el, hogy nem tudnak a tengerentúlon kinőni a klisékből és minden olyan jelenetből, amit már előttük kis-millióan elsütöttek. Engem leginkább az epizód vége háborított fel.

Tovább...

Már nem is várok túl sokat a The Event-től, inkább lepődjek meg ha jó részt kapunk. Most sikerült is meglepődnöm, de negatív értelemben. Nagyon elrontották ezt az epizódot is.

Kezdjük talán a pozitív dolgokkal. A történet mozgásban maradt, még mindig ez a sorozat legnagyobb erénye. Alapvetően tetszik az, amit ki akarnak hozni a szériából és átadni a nézőknek, de valahogy csak nem akar összejönni. Bár a sorozat lényegét alkotó idegeneket még csak nem is láthattuk ezúttal, sokkal inkább az elnökre és az ő embereire építettek, na meg Sean-ra és Leila-ra.

További pozitívum, hogy a lezáró képsor hozott némi „na, most mi van” érzést, még akkor is, ha maga a rész nem tudott elvarázsolni.

Azt hiszem ennyi, ami tetszett, szedjük össze a negatívumokat. A legidegesítőbb, hogy az alkotóknak egy önálló, épkézláb gondolatuk sincs. Sikerült összeszedni a hasonló stílusú sorozatok legnagyobb idiótaságait és belezsúfolni a folytatásba. Klisékkel és lerágott csontokkal volt tele minden.

Sean barátunkat (aki alapjáraton baromi idegesítő) vállon lőtték és mivel Leila nem akarta, hogy a frissen (kb. 7 másodperc alatt) ellopott kocsi hátsó ülésén elvérezzen, segítségek kellett találni. El is raboltak egy orvost és megálltak a környező gyógyszertárnál, hogy a doki megkapja a beavatkozáshoz szükséges felszereléseket. Mondanom sem kell, hogy abban a szent pillanatban állt meg egy rendőrautó az üzlet előtt, hogy hőseink bementek. A poén, hogy a fakabátoknak végül semmi szerepük nem akadt, akkor meg mi a francnak kellett egy ilyen klisé?

A másik szálon is érdekes eseményekbe botlottunk. Jarvis alelnökről kiderült, hogy tégla és végig a gonoszoknak kémkedett. Az ő beleegyezésével készült az első részben látott merénylet az elnök ellen. Ezzel nincs is bajom, bár kissé sok a tégla, de egye fene. De azon már nem bírtam elmenni szó nélkül, hogy amikor a nyakon csípett alelnök ki akarta mondani a csúnya, rossz emberek nagyfőnökének a névét, addig jutott, hogy „a férfi neve...” és hatalmas bumm. Még szép, hogy felrobbant mellette egy autó. Borzasztóak az ilyen trehány időhúzások. Minek kell az ilyen?

Miután megnéztem a részt, visszagondoltam, hogy mi is történt a laza 40 perc alatt és rá kellett jönnöm, hogy szinte semmi. Alig haladtunk előre, erőltették a hülyébbnél hülyébb jeleneteket, amiket egytől egyig ostobaságokkal zártak le.

Összességében egy klisékkel és lelőtt poénokkal teli epizód, amely nélkülöz mindenfajta ötletet és kreativitást. Amilyen jó hangulatot tudott generálni helyenként, az ostobaságokkal el is rontották pár perc múlva.

0

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről