Supernatural 5x03 - Free to be you and me

Sam vs. Dean: 1:1

Nem akármilyen meccs volt. Sam a 93. percben egalizálta az állást és állította be a végeredményt.
Na ez a rész lebilincselő volt, nincs okom panaszra.

A részletek itt...

A bevezetőben írt közjáték talán némi magyarázatra szorul.
A testvérek ezúttal külön utakon jártak, 2 történet, 2 különálló eset.
Dean sztorija jobb volt, mint öccséé, de az epizód végén látott párbeszéd feltette a koronát Sam fejére. Így azt kell mondjam, mindkét történet jó volt, csak kicsit másképp.

Visszatértek a régi jó drámai és sötét elemek. Annak ellenére, hogy minkét elbeszélésre fele annyi idő jutott, mint megszoktuk, nem vált a kárára. Mindkét sztori jól idomult a két-két főszereplőhöz. Dean-é poénosabb volt, míg Sam-é darkosabb.

Dean. Nem maradhattak el a hülye szóviccek, az ugratások, az idióta megnyilvánulások. Erre már akkor számítani lehetett, amikor világossá vált, hogy Dean és Castiel együtt fognak nyomozgatni. Egy poéngyáros és egy angyal, akinek nincs humorérzéke és nem tud/szeret hazudni? Gondoljátok mi sült ki ebből. Az meg már csak hab a tortán, hogy Dean elvitte Cas-t egy bordélyházba, hogy elveszítse szüzességét. Angyalkánk arcán néhol olyan érzelmek jelentkeztek egy-egy szőkeség láttán, amire nem nagyon volt példa.
De ez mellékes (bár kellett a rész sikeréhez), elsődleges céljuk az volt, hogy megtalálják Rafael arkangyalt – aki mellesleg porrá zúzta Castiel-t – és megpróbálják kikérdezni, hogy hol lehet Isten. Ez nagyjából meg is történt. Rafael próbálta telenyomkodni hőseink fejét ezzel-azzal, amelyek akár még igazak is lehetnek, de ők nem vették be. Megtudhattuk, hogy az angyalok szentül hiszeik, hogy Isten meghalt, így azt tehetnek a világgal, amit csak akarnak. Sok-sok évig várták, hogy atyjuk visszatérjen, végül belefáradtak és kezükbe vették a saját (és mindenki más) sorsát.

Sam. A fiatalabbik Winchester visszavonult a vadászattól és a démonvér okozta vágytól. Elszegődött hát egy bárba dolgozni, ahol összeismerkedett egy szőke lánnyal, aki mellesleg rettentően idegesítő volt. Kicsit soknak éreztem, talán ez volt az egyetlen negatívum ebben a részben. Igazából Sammy-vel semmi izgi sem történt elég sokáig. Felfedezett egy-két óment a közelben, rögtön értesítette Bobby-t, aki először rá akarta bírni, hogy vegye saját kezébe az irányítást, majd amikor ez kudarcot vallott, tolószékhez kötött barátunk szól egy-két vadásznak, hogy rendezzék le az ügyet. Sajna nem ment olyan simán, mint gondolták, kissé megtépázottan tértek vissza a bárba és kérdőre vonták Sam-et, hogy mit tett. Eldurvult a helyzet, de hősünk lefegyverezte támadóit, ellen tudott állni a démonvér által okozott kísértésnek és felül kerekedett.

Ekkor még úgy gondoltam, hogy egyértelműen Dean nyerte a meccset, az ő sztorija jobban megfogott, de csak ekkor következett a nagy finálé. Sam békésen aludt ágyában és megjelent mellette régóta halott kedvese, Jessica. Némi eszmecsere után kiderült, hogy a nő valójában Lucifer, aki elmondta, hogy Sam az igazi porhüvelye és ha tetszik, ha nem, igent fog mondani és akkor beteljesedik a világvége.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről