Stargate Universe 1x18 - Subversion

A Stargate Universe visszatalált a helyes útra. Ezt mi sem példázza jobban, mint a mostani epizód. Párszor eljátszották már a készítők, hogy egy kevésbé jónak tűnő rész annyira felpörög a végére, hogy csak nézünk, mint a moziban. Csillagos ötös felvezetése volt a dupla évadzárónak. Az idény egyik legjobb sorozata az SGU, óriásit fejlődött a kezdeti bukdácsolás után.

Tovább...

Huh, mi lesz itt a fináléban!

Dr. Rush álmával indult az epizód, amelyből megtudhattuk, hogy Telford ezredes talán tégla lehet és összejátszik a Lucian szövetséggel. Jó húzás volt Rush-t belevenni a sztoriba, hiszen a tudós nem épp a szavahihetőségéről híres. Ennek ellenére megosztotta aggályait Young ezredessel, aki belement egy kétes kimenetelű akcióba.

Telford és Rush helyet cserélnek a kommunikációs kövek segítségével, a doki pedig megtudja mit titkol az ezredes. A beépülés sikeresen zárult, csak éppen a Lucian szövetség emberei elhurcolták a férfit. A vezérük rögtön rájött, hogy nem Telford ezredessel beszélget, sőt abban is biztos volt, hogy az illető a Destiny fedélzetéről jött. Rush erős maradt, de a kínzásokkal már az ő akarata sem bírt.

Eközben a Destiny fedélzetén Young megvádolta Telford-ot árulással. Az unszimpatikus ezredes minden vádat tagadott. Kezdetben. Ahogy kibontakozott a történet, beismerte bűnösségét és már-már megtört. Azt azonban nem árulta el, hogy a szövetség tagjai hová vitték Rush-t.

Mi már tudjuk, hogy mire készülnek. Hatalmas erőket mozgósítanak azért, hogy kitárcsázzanak a Destiny fedélzetére. Nem rossz. Miután Rush lelepleződött, arra kényszerítették, hogy segítsen a munkában, hogy a Lucian szövetség tagjai az ős hajó fedélzetére lépjenek.

A záró képsorokban Young és Telford játszották a főszerepet. Az ezredes minden eszközt bevetett, hogy szóra bírja áruló kollégáját, de ez nehezebben ment, mint gondolta. Most ott tartunk, hogy Telford kabinjából szökik a levegő, néhány perce van a fulladásig. Vagy elmondja mit terveznek a szövetségesei vagy mehet az elíziumi mezőkre nyaralni egyet.

Az epizódban tiszteletét tette Richard Dean Anderson és Michael Shanks is. Nem volt túl nagy szerepük, de jó volt látni a régi csillagkapus bajtársakat.

Összességében egy nagyon jó epizódot láthattunk, amely semmi másra nem volt jó, mint kedved csinálni a fináléhoz. Leosztották a lapokat, mi pedig tudjuk, hogy mindkét félnek van egy-két ász a tarsolyában.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről