Fringe 4x12 - Welcome to Westfield

Végre kaptunk egy teljesen élvezhető epizódot, ami a régi szép időket idézi. Tetszett a lendület, jól összerakták a történetet. Jót tett az atmoszférának, hogy nem a megszokott környezetben zajlottak az események. Még a főszál is haladt valamennyire. Meg tudnék barátkozni a gondolattal, ha az utóbbi hetek fejlődése megmaradna.

Történetünk Westfield városában veszi kezdetét, ahol – nem meglepő módon – különös események zajlanak. Annyira szokatlanok, hogy az FBI figyelmét is felkeltik. Mire észbe kapnánk, hőseink már a terepen nyomoznak a nem mindennapi elektromágnesesség ügyében.

A kisváros hamar a rémálom tárgya lesz, hiszen nagyjából mindenki megőrült a helyszínen. A nyomozást nagyban nehezíti, hogy képtelenség elhagyni a területet. Akármerre mennek mindig ugyanoda lyukadnak ki. Bizarr, mi?

Leginkább a sztori miatt tudom azt mondani, hogy kiváló részt kaptunk ezúttal. A megszokott nyomozgatástól eltérően most hőseink is részeseivé váltak az eseményeknek. Habár teljesen logikus, hogy nem eshet bajuk, mégis sokkal kiélezettebb helyzet kerekedett ki a történetből. Persze a tudományos magyarázat nem maradt el, ráadásul az események kapcsolatba hozhatók David Robert Jonessal.

A titok nyitja, hogy a mindkét két univerzumban létező Westfield kezd egybeolvadni. Az emberekre is ez az esemény van hatással. A rossz hír, hogy a folyamat visszafordíthatatlan és óriási energiatöbblettel jár. Magyarul minden megsemmisül, ami belül van. Kifelé pedig nincs út.

A főszál is haladt előre valamilyen formában. Lényegében kimondták azt, amire már sokszor gondoltunk. Szó sincs arról, hogy más idősíkban lévő eseményeket mesélnének el nekünk. Peternek nincs hová hazajutnia, itt és most kell rájönnie, hogy miért nem emlékszik rá senki. Olivia viszont kezd magához térni és emlékezni azokra az időkre, amik látszólag soha meg nem történtek. Mindenképp okos húzás volt ez a készítők részéről. Túlságosan súlytalan lett volna a történet ezen fordulat nélkül.

Összességében egy élvezhető részt láthattunk, amely kiragadta főszereplőinket a megszokott környezetből bele az események sűrűjébe.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről