American Horror Story: Coven 3x04 – Fearful Pranks Ensue

Egyre kevésbé tetszik, amit látok. A széria nagyon olyan irányba tart, ami valami újszerű. És ez nincsen az ínyemre.
A horror jelleg már csak erőltetett részletekben fedezhető fel.
Ez már inkább American Drama Story...

Ahogy azt Wouhn tolmácsolásában megismerhettétek, a harmadik felvonásban sok minden történt.
Az öregedéssel vergődő Legfőbb, Fiona (Lange) kétségbeesett féltékenységében végzett a (szerinte) státuszára törő Madisonnal (Roberts). A történelem megismételte önmagát, ám ez még nem elég, hiszen, a Boszorkányok Tanácsa tiszteletét teszi Roxfortban, hogy kinyomozzák az ifjú boszorka eltűnésének körülményeit. Ismét találkozhatunk Frances Conroy-jal, akinek figurája, Myrtle, régi ellenlábasa Fionának. Igyekszik is minden erejével bebizonyítani, hogy a Legfőbb tisztességtelen eszközökkel került hatalomra. Kettejük párviadalára hamarosan sor kerülhet.

Persze a többi szálon is zajlanak az események, hiszen a feltámasztott Kyle igen zavarodott, miközben Zoe igyekszik segíteni rajta. Tragédiát tragédia követ, mint minden téren, hiszen a vudu banya, Laveau is rájuk szabadította félig ember, félig bika szörnyetegét, aminek Queenie látta a kárát.
Sőt, a nagy békének úgy tetszik, hogy vége szakad, hiszen az események arra engednek következtetni, hogy záros határidőn belül kirobbanhat a nyílt ellenségeskedés a két boszorkány csoport között. Ennek előjeleit most is megtapasztalhattuk, hiszen Laveau Halloween alkalmából ostromra indult a ház ellen. Emellett még egy újabb aspektussal is gyarapodtunk, hiszen Cordelia férje egészen különös dolgokat tesz, amíg távol van nejétől, akivel oly elkeseredetten igyekeznek családot alapítani.

Szóval van itt kavar, sok szál van, amit – ahogy szokták – még nem tudni, miként kívánnak összehozni. Én csak azt remélem, hogy nem úgy csinálják majd, ahogy az előző évadban, mert az a végeredmény nélküli káosz borzalmas volt.
De legalább még abban megvolt a széria sajátos hangulata.
A harmadik évadra mindezt maguk mögött hagyták. A történetben van potenciál, de a horror szépen lassan elmaradt. A sötétség, a misztikum helyét átvette a nyíltság, és a dráma. Önmagában ez sem lenne baj, de nem ezt várnánk a sorozattól. Ráadásul a drámai helyzetek sem annyira kiélezettek. Legalább is egyelőre egyáltalán nem azok. Ez persze még változhat, de a hangulat nagyon megszenvedte az új irányt, az biztos. Ez már egy másmilyen széria.
Remélem, visszatérnek a régi csapásvonalra, vagy ha nem, akkor legalább keményedjenek fel a drámai részletek és üssön, sokkoljon a sztori. Ez így nagyon langyos. Se ilyen, se olyan...
Ha így lenne, akkor még Lange második önismétlése is elviselhetőbb lenne.
Határozottan csalódás eddig, amit látok. Nagyon nem tetszik.

4

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről