Válasz a hozzászólásra

Carnivále 2x7 – Damascus, NE

Sok szempontból sorsfordító epizód a hetedik. A történet lényeges nagy lépést tesz előre, már ami a cselekményt illeti. Érteni továbbra sem lehet túl sokat, ám azért pár információ morzsát összeszedhet, aki odafigyel…

Hol vagy Scudder?

Justin különös álmot lát, ami a megszokottakhoz mérhető. Vagyis elég homályos, tele szimbolikus utalásokkal, nehezen érthető, az viszont biztos, hogy érdekes dolgok következhetnek még belőle.
Ebben a részben már felfigyel az egyházmegye is a különös pap nézeteire és prédikációira.
Bírálják, mi több szeretnék rávenni némi konszolidációra eszmei szinten. Justin eleinte úgy tesz, mintha engedne a nyomásnak, de végül nem tagadja meg önmagát.

Az érdekesebb dolgok ismét inkább Ben-nel történnek. A cirkusz ugyanis megérkezik Damascus-ba.
Ez meg azért ilyen nagy dolog, mivel úgy gondolják, hogy itt tartózkodik -  a talán még élő – Scudder, az apja. Ezt alátámasztani látszik, hogy Scudder több bevillanásban is megmutatkozik neki.
Hawkins ellátogat az Astoria Hotelbe, ahol az apja utoljára lakott, majd kelletlenül útba is igazítják és eljut az egykori szülője szobájába. Ott egy elég bizarr és durva hallucinációja támad egy férfiről, aki savval torzítja el a saját arcát. Ezt a férfit meg is találja és kiderül az is, hogy ez a bolond, öregember az ő apja.

A vágyva vágyott Scudder, a legendás férfi megkerült hát végre!

Ám befut a börtönből szökött férfi is, Stroud, aki Justin megbízásából kajtat Scudder után. Ő is megtalálta, tehát nem igazán akarja, hogy a fiú kaparintsa meg. Ennek Scudder issza meg a levét.
A férfi haldokolni kezd, ám ezt Ben nem hagyja annyiban. Az eredmény számtalan halott és Stroud is menekülni kényszerül. Hawkins pedig visszatér az apjával a Társulathoz, ahol a feszültség egyre nagyobb. Leila folyamatos elégedetlenkedése, a bizalmatlanság és fogyóban lévő pénz és élelem idegessé teszi az embereket.
Hamarosan robbanni fognak az indulatok…

Ben a Főnökség elé viszi Scudder-t, majd egy beszélgetés keretében megismerhetjük a paraván mögött megbújó bizarr lény valódi nevét, és ha ez nem lenne elég, meg is láthatjuk, hogyan fest.
Továbbá Ben előtt feltárul az igazság az ellenségéről is. Aki nem más, mint Justin…
Az epizód a Főnökséggel való durva konfrontációval zárul, aminek drámai következményei lesznek.
Annyi bizonyos, hogy sok régi puzzle darab került a helyére ezzel a résszel.
Néhány dolog megértéséhez egy kicsit közelebb kerültünk. A teljes kép azonban változatlanul homályos.
Lehet, hogy pár embert most elszomorítok, de a kép ugyanilyen marad, mivel a történettel csupán öt alkalommal jelentkezem. Aztán vége!

0

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről