One Tree Hill 7x22 (Évadzáró)

Eljött a május, és vele együtt a finálék ideje. A Tuti gimi rajongói méltán reménykedhetnek a 8. évados folytatásban egy ilyen évadzáró után. Személyszerint ugyanazt éreztem, mint a hatodik évad végén. Elvarrták a szálakat, mindenkinek álomszerűen alakult az élete, a történet véget ért.  Mindez tökéletes befejezése lett volna a sorozatnak. Aztán mégis rá tudtak tenni egy lapáttal, vagyis egy újabb évaddal. Tökéletes lezárásnak indult az utolsó rész, ám a végső 30 másodperc (ismét) felülmúlta önmagát, és sokkénk érte a nézőket...Mi jöhet még ezután???

Az idei sorozatfinálékban elég népszerű lezárás lett a lövés. De ne ugorjunk ennyire előre. Nézzünk egy rövid áttekintést, kinek hogyan alakult az élete a 7. évad során... A 7. évad is egy ugrással indul, bár ez esetben csak 1 évről van szó. Nathannek felívelőben van a karrierje az NBA-ban. Ám örömét hamar beárnyékolja egy "hír", miszerint egy nő 3 hónapos gyermekét várja Nathantől. Később természetesen kiderül, hogy Nate ártatlan, Dan segít tisztázni őt a showműsorában. Haley az új lemezén dolgozik, valamint a Bedroom Records bezárása ellen küzd, immáron egyedül. Itt kerül a képbe Miranda, aki azért jött, hogy bezárassa a helyet. Lucas és Peyton kiszálltak a sorozatból, ami a történet további alakulását tekintve kibírható veszteség. Kaptunk helyettük új szereplőket is bőven. Az évad első részében megismerjük Haley másik húgát is, Quinn személyében. Valamint Clayt, Nathan ügynökét. Nekem az első pillanatban szimpatikusak voltak. Kicsit kiszámítható volt ugyan, hogy ők egymásra fognak találni. Később kiderül, hogy Quinn, a romokban lévő házassága elől menekült Tree Hillbe. Clay pedig a halott felesége állandó jelentlétébe bonyolódik bele. Hamarosan feltűnik a színen a Clothes over Bros. új reklámarcaként, a minden lében kanál, cserfes Alex is, (akit lefogadom, hogy először sokan"rühelltek").
Aztán az elkényeztetett színésznőcske szerepet bőven kinövi az évad végére. Mouth és Millie szakítanak, mert Millie modellé válását követően drogokhoz és alkoholhoz nyúl, melynek hatására  teljesen kifordul önmagából. Az évad két legjobb része a 8. és a 15. volt. Az előzőben Jamie-t az erdőbe viszik kempingezni a srácok, míg a lányok otthon csajos estét tartanak, egy kis füves sütivel. :) Ebben a részben kedveltem meg igazán Juliant. :) Az utóbbiban pedig egy 80-as évek témájú partyt tartanak a Tree Hill Gimiben, és Nathant leszámítva mindenki elfelejti Haley születésnapját, ám ő többszáz mérföldre van az otthonától, s lépten-nyomon akadályokba ütközik, így nem ér haza időben. Julian és apja Paul, Brooke-kal és Alex-xel karöltve megrendezik a filmet, melynek forgatókönyvét Alex írta... No de itt térjünk is vissza a fináléhoz...

Aggasztóan kezdődik a rész. Haley, szinte öntudatlanul, majdnem a medencébe fullad, de szerencsére Nath időben kihúzza. Néhány pillanatig fel sem fogja, hogy mi történik körülötte. A csapat Utahba utazik a Wasatch Valley Film Fesztiválra, ahol bemutatták Julian filmjét. Nagy sikert aratott a premier, mindenki elégedett volt az alkotással, és lelkes tapsviharral ünnepelték a rendezőt. A bemutató után Julian (végre) megkérte Brooke kezét. Erős párhuzamot véltem felfedezni az évad első és az utolsó része között, a első részben ugyanis Brooke akarta megkérni Julian kezét. (beleírta a kérdést a homokba, de aztán meggondolta magát, mikor Julian bejelentette, hogy új filmje kedvéért Új-Zélandra kell utaznia néhány hónapra.) Érdemes volt eddig várnunk. Haley próbál kiláballni az édeasanyja halála miatt érzett  depresszióból, ez a kiruccanás talán segít is neki ebben. Megható jelenet, mikor Quinn azt mondja, hogy édasanyjuk hitt a reinkarnációban, és Quinn szerint egy bagoly képében fogják őt viszont látni. Haley nem sokkal később lát egy baglyot, és életereje visszatérni látszik. Hamarosan közli Nathan-nel, hogy ismét gyermeket vár, és úgy érzi, hogy kislány lesz.

Nagyon tetszett a szánkózós rész, mikor mindenki önfeledten nevetgélve csúszkált a hóesésben. S amikor Clay átnyújt egy pótkulcsot a házhoz Quinnek, mert szerinte ő folyton elhagy mindent, ám a lány visszautasítja. Néhány jelenettel később, mikor Quinn jakuzzizni indulna, kizárja magát a házból, így kénytelen fürdőruhában és bakancsban átbaktatni a közeli kávézóba a kulcsért. :)

Ám a rész végén, árnyék vetül a boldog képre. Ismét megjelenik a pszichopata képzelt feleség szerepében tündöklő Katie, és az emeleten rejtőzködve lelövi a szobába lépő Quinnt, majd az utána szaladó Clayt is... Így ért véget hát a Tuti Gimi 7. évada. Összességében elégedett voltam a fináléval s magával az évaddal is. Hozta a szokásos formáját: drámai, humoros, megdöbbentő, és persze imádnivaló.
Izgatottan várjuk a szeptemberi folytatást... Vajon mi jöhet még ezután???

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről