Heroes 4x15 - Close to You

Kissé unalmasra sikerült ez a rész. Olyan érzésem volt, mint amikor közvetlenül a fináléra készülnek. Vihar előtti csend. Persze voltak történések, de (remélhetőleg) az igazi nagy durranást a fejezetzáróra tartogatják a készítők.

Na, lássuk...

Peter, Emma, Noah, Parkman, Samuel, Hiro, Ando, Mohinder.

Nagy vonalakban ők voltak a heti adag. Észrevehető, hogy a felsorolásból hiányzik Claire mackó. Nos igen. Hosszú idő után kaptunk egy olyan részt, amiben a szőkeségnek csak epizódszerep jutott egyetlen jelenet erejéig. Nem sajnálom annyira.

Peter és Emma. A süket lány kezd ráérezni képességének újdonságaira, így hát Petert a zene erejével próbálta közel hívni magához. Ez sikerült is. Emlékszem, régebben hogy lefikáztam Emma képességét, amikor még nem tudtuk, hogy mire is képes. Ettől függetlenül azt mondom, hogy nem kéne nagyon erőltetni a csajt, mert tiszta unalom. Jó, persze kell egy „nagyobb színész”, de akkor meg az írók hibája, hogy nem túl megkapó a sztorija. Samuel tele van potenciállal, ezen kívül Robert Knepper alakítása jobban bejön.

Szóval Peti meglátta a csaj csellóját és összerakta magában a dolgokat. Az anyjától elcsaklizott jövőálmodó képesség birtokában Peter olyat látott, amelynek hatására elfogta a cselekvési kényszer. Fogta és szanaszét zúzta a lány hangszerét és valószínűleg kettőjük barátságát.

Az egész bohóckodásban kb. annyi volt érdekes, hogy Emma inkább húz a cirkuszosok felé, míg Peter a másik oldalon áll. Asszem sejthető, hogy ki dönt jól.

Noah Benett és Matt Parkman. Némi nyomozás után Benett ráakadt Samuel igaz szerelmére, Vanessára, akivel igyekezett felvenni a kapcsolatot. Mindenképpen közelebb akart férkőzni a karneválhoz, hogy tegyen valamit. Ehhez szüksége volt némi segítségre, ezért felkereste a sok-sok rész óta hanyagolt Parkman-t, aki hosszas győzködés után segített neki. Ráakadtak a nőre, Samuel is feltűnt a színen, de sikeresen elrabolta Vanessát. Benettéknek meg felkopott az álla.

Később Matt visszautasította a további segítséget a gonosz elleni harcban, de végül úgy tűnt, meggondolja magát.

Hiro, Ando, Mohinder. Hiro-ék ismét hozták a kötelezőt, ezzel kihúzva a gödörből az epizódot. Igazság szerint csak ez a történetszál tetszett, a többit elég laposnak éreztem. Persze ez sem volt nagy szám, de a két japán elég jól tud bohóckodni ahhoz, hogy emeljék a színvonalat.

Hiro és Ando az elmegyógyintézet felé tartott, hogy megmentsék Dr. Suresh-t, akit még anno Hiro zárt be 8 héttel ezelőtt. Sok-sok baromkodás után az akciót siker koronázta. Sőt mi több. Ando elektrosokk-terápiában részesítette legjobb barátját, így Hiro esze visszatért és elteleportáltak Benett lakásába. Vajon honnan tudták, hogy Noah hol lakik?

Végre kezdenek összeérni a szálak, körvonalazódnak a felállások. Várjuk a folytatást.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről