Fringe 4x07 - Wallflower

Lassan itt a téli szünet ideje, ezen epizód után a Fringe is téli álmot alszik, januárig nem láthatunk új részeket. A búcsú nem tartogatott túl sok meglepetést, egy szokásos színvonalú és minőségű Fringe etap, aminek fináléja azért utalt valamire.

Ezúttal Lincoln és Olivia kerültek középpontba. Peter és Walter háttérbe szorulása azért érződött rendesen. Az aktuális ügy sem vett le a lábamról, inkább volt fantasztikus, mint tudományos. A dráma nem maradt el, vagyis próbálkoztak a készítők érzelmeket pumpálni a részbe, elég kevés sikerrel.

Mostanában mindig valaki olyan után nyomoznak hőseink, aki nem is rossz ember, de valami szörnyűségeset szeretne megváltoztatni. Az áldozatok persze nem maradhatnak el. Itt is ez volt a helyzet, egy Eugene nevű férfi egész életén át tartó láthatatlanságára akart megoldást találni, de nem épp a legjobb eszközökhöz nyúlt.

Eközben Lee ügynök titkos vonzódására is fény derült. A vastag szemüveges FBI-os gyengéd érzelmeket táplál Olivia iránt. Peter gyorsan meg is neszelte ezt, de nem törődik vele, hiszen számára ez nem az otthon, ez az Olivia nem az ő kedvese.

Az ügy szépen lassan bontakozott ki, megtudhattuk az ilyenkor szokásos hátteret és összeesküvéseket. A Massive Dynamic könyékig benne van mindenben, itt sem volt ez másképp. Ahogyan a várható végkimenetel sem. Eugene saját magát öli meg azzal, hogy láthatóvá akar válni, de ez őt cseppet sem érdekli.

A drámai vonal érezhető volt, de túlságosan felszínes lett ahhoz, hogy át tudjam érezni. Nem váltotta ki a kívánt hatást, a múltheti történet sokkal közelebb jutott a szívemhez.

A végén akadt még némi adalék. A rajongók a téli pihenő alatt agyalhatnak, hogy miért olyan fontos Nina Sharpnak, hogy időről időre vért vegyen Oliviától, miközben a nő erről semmit sem tud.

Összességében egy teljesen átlagos epizód jött össze, semmi extra, semmi kiemelkedő. A téli szünet után remélem ennél többet kapunk.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről