Fringe 3x11 – Reciprocity

Kicsit meglepett ez a rész, nem gondoltam volna, hogy ilyen irányba kívánnak továbbmenni az alkotók. Mondhatnám, hogy picit fintorogtam a változásokon, de hiszem, hogy pontosan tudják mit csinálnak. A tovább mögött részletezem az adott epizódban történteket.

Tovább...

Ismét a Fringe fő irányvonala került terítékre, ahol minden szál valamelyik Bishop úrhoz vezet. Apa és fia mindig ott vannak a bajhoz a legközelebb. Ezúttal Peter került középpontba, akiről tudjuk, hogy Walternativ céltáblájává vált az ősi szerkezet miatt.

Mivel a két világ nagyjából megegyező tartalommal rendelkezik, hőseink kutakodni kezdtek a titkos gépezet darabjai után. Végül megtalálták nagyjából az egészet egyben. Rögtön értesítették is a áltudományos részleg munkatársait. Mikor Peter Bishop is odaért, különös dolog történt. A szerkezet megmoccant és látszólag Peter jelenlétére reagált.

Ez a bevezető fontos, mert innen indult ki minden bonyodalom. Az ál-Olivia jegyzeteiből kiderült, hogy alakváltók szivárogtak be szinte mindenhová, még a Massive Dynamic-ba is. Néhány közülük fontos információk birtokában volt és elkerülhetetlenné vált a likvidálásuk, ha a másik dimenzióból jött ügynöknő lelepleződik. Newton volt az első, ő meg is kapta a maga jussát. De a lista vele nem ért véget. Az ál-Olivia elég ügyesen titkosította ezen személyek neveit, de valaki rájött a talányra és módszeresen elkezdte kivégezni őket.

csapat mindvégig a „tégla” után nyomozott. Eközben a másik szálon is érdekesen alakultak a dolgok, mivel Walter eltökélte, hogy visszanöveszti az agyából kivágott részeket, hogy újra teljes ember legyen. Kissé nevetségesen egyszerű megoldás született, Nina Sharp megtalálta a retro-vírust, ami beindítja a folyamatot. Gondoljuk csak el, hogy szerencsétlen ember évtizedekig ilyen állapotban élet egy elmegyógyintézetben, mialatt a Massive Dynamic-ban volt a megoldás. Bár ez a kérdéskör még nem zárult le, elképzelhető, hogy változások fognak bekövetkezni.

Nem tudom mennyire örülnék annak, ha Dr. Bishop megszűnne annak az embernek lenni, akit eddig megismertünk és megszerettünk. Nem tudom az írók hogy oldják meg, hogy a kecske jóllakjon és a káposzta is megmaradjon.

Visszatéve a másik sztorira, végül kiderült, hogy Peter gyilkolássza az elvetemült alakváltókat, mindezt saját szakállára műveli. Walter szerint a gép valahogy hatással van fia elméjére és előfordulhat, hogy negatív irányba befolyásolja. Ez volt az a pont, ahol elkezdtem húzni a számat, mert nekem nem tetszene egy Peti pálfordulás, vagy valami ilyesmi.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről