Fringe 2x22 - Over There: Part 1

Huh, gyerekek ez nagyon jó volt! A második évad dupla zárásának első felvonását követhettük nyomon. Tetszik, hogy dupla résszé varázsolták a finálét. A tavalyi hajrá csalódást keltett, remélem a mostani sokkal jobb lesz. Ehhez minden lehetőség adott, hiszen a 22. rész nagyon oda tette magát.

Tovább...

Az előző (gyenge rész) végi jelenetsorral folytattuk utazásunkat a Fringe mitológiában. Peter és a titkár úr beszélgetését gyorsan lezavarták.
„Figyi, nem ide tartozol. Átjössz velem a másik világba?” „Ok, megyek.”

Nagyjából ennyi volt a fiú és igazi apjának eszmecseréje. Szerencsére Dr. Bishop is látta ezt a jelenetsort, köszönhetően egy biztonsági kamerának. Peter eltűnt, visszatért abba a világba, ahol megszületett.

Az egyik kopasz ürge eljuttatott egy papírt Oliviához, amely nagyon fontos dolgokat tartalmazott. Egy szerkezetet mutatott, amely képes lerombolni mindkét világot. Peter is főszerepet játszik ebben, akarata ellenére is. Szóval Peti igazi apjának nem tisztességesek a szándékai, ezért meg kell állítani.

Walter rendelkezésére állt egy 4 tagú csapat, akiket már láthattunk a korábbi részekben. Mindegyikük speciális képességekkel rendelkeznek és együtt képesek átjutni a túloldalra. A terv egyszerű. Üzennek William Bell-nek, hogy segítsen, a csapat átmegy, megkeresi Petert és megakadályoz egy katasztrófát.

Olivia és Walter is mentek, plusz még a 3 másik illető. Várható, hogy mindegyikük életét veszti, csak a két állandó szereplőnk maradt életben. Bár Dr. Bishop is megsínylette az első találkozást, kapott egy lövést. Ugyanis a megbeszélt helyen nem William Bell várta őket, hanem a helyi hatóság, az ottani Olivia Dunham vezetésével.

Külön kiemelném, hogy ismét láthattuk Charlie-t, aki vendégszereplőként tért vissza a sorozatba. Ezúttal a túloldali alteregója akcióját követhettük nyomon. Jó volt újra látni egy régi ismerős arcot.

Megmutatták nekünk Petert is, aki 3 teljes napon keresztül eszméletlen volt az utazás következtében. Mikor felébredt, találkozott az igazi édesanyjával. Látszott a férfin, hogy megkönnyebbült és minden vágya, hogy ide tartozzon. Ami így is van, csak kicsit fura számomra.

A záró képsorokban feltűnt Bell, aki segítséget ajánlott Oliviának, de közölte, hogy kevés az idő és cselekedni kell.

Összességében egy izgalmas, feszült és minden igényt kielégítő első felvonást láthattunk. Ha a másodikat nem cseszik el, akkor egy nagyon jó évadzárót láthatunk a sorozattól.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről