Fringe 2x18 - White Tulip

Eddig nálam a hét nyertese a Fringe, bár még nincs vége a hétnek, hiszen hátra van a Stargate Universe, ami mindig kiszámíthatatlan teljesítményt nyújt.
Érdekes, hogy nem volt egy nagy epizód a Fringe részéről, inkább az érzelmekre ható, de azt remekül csinálta. A végén teljesen elérzékenyültem. A történések is kellően izgalmasak és kiszámíthatatlanok lettek.

Folytatom...

Egy olyan résszel találkozhattunk, amely nem kapcsolódik a főszálhoz, kivételesen Bishop dokinak sincs semmi köze ahhoz, ami történik.

Egy férfi volt a középpontban, aki hirtelen megjelent egy metrókocsiban, ezt követően mindenki életét vesztette, aki abban a pillanatban a közelben tartózkodott. Rövidesen az FBI is megérkezett a helyszínre és megkezdődött a nyomozás.

Még ezen képsorok előtt feltárták előttünk, hogyan próbál Dr. Bishop elszámolni a saját lelkiismeretével. Úgy érezte be kell vallania fiának az igazságot, így hát írt egy levelet. A munka azonban közbeszólt, ezért az iromány átadása még váratott magára.

Hamar ráeszméltünk, hogy a férfi aki után nyomoztak nem más, mint egy időutazó. Az MIT-n végzett tanulmányokat annak feltárása érdekében, hogyan lehet keresztül lépni téren és időn. Motivációja nyilvánvaló. 10 hónapja elhunyt szerelmét szerette volna visszakapni. Csak szerintem hasonlít kísértetiesen az alapfelállás az Időgép című filmhez?

Lényeg, hogy Bishop doki személyesen beszélgetett el a férfival és próbálta rávenni, hogy nagy hibát követ el azzal, ha visszautazik. Ugyanis e fajta időutazás következményekkel jár. A közelben tartózkodó emberek azonnali halálával. Ezért nagyon veszélyes a férfi és az FBI nem akarta engedni ugrani.

A vége az lett, hogy mégiscsak sikerült visszatérnie a 10 hónappal ezelőtti múltba, de nem változtatott semmin, beült az autóba szeretett arája mellé és együtt haltak meg.

A történet vége volt igazán megható, hiszen mikor Walter beszélt a férfival, említette, hogy hisz Istenben és tudja, hogy sosem fog megbocsátani neki, amiért áthozta Peter-t ebbe a világba. Egy fehér tulipán is elég lenne neki jelként, hogy Isten nem haragszik rá. Mielőtt az időutazó meghalt volna, még hagyott hátra egy levelet, amelyet 10 hónap múlva kellett továbbítani Dr. Bishop lakására.

A levélben egy kézzel rajzolt fehér tulipán volt. Szép és megindító jelenet volt ez. Főként, hogy láthattuk már epizódot óta, hogy Walter milyen lelki válságon megy keresztül.

Összességében egy nagyon szép és lélektanilag fontos epizódot követhettünk végig. Kellenek az ilyen részek is egy jó sorozatba.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről