Doktor House 6x07 - Teamwork

Elég gyenge rész volt, telepakolva olyan apróságokkal, amik nagyon idegesítenek.

Ellentétben a Life címre hallgató Stargate Universe epizóddal, ennek legalább volt értelme. Sőt. Kifejezetten kellett az évadba, mivel színesebbé tette a történetet.

Csak azt sajnálom, hogy a jól megszokott sablontól nem tudnak a készítők elrugaszkodni. Összességében nekem nem tetszett, de elismerem, hogy fontos volt. Szívesen kihagytam volna, de hát ilyen ez a „pop szakma”.

Részletek...

Az alapfelállás nagyon egyszerű. Chase bevallotta Cameron-nak, hogy meggyilkolta az öreg diktátort. Felesége megbocsátott, és megígérték egymásnak, hogy új életet kezdenek valahol máshol.

Közben az osztályra került egy pornószínész férfi, aki valamilyen megmagyarázhatatlan betegségben szenvedett. House-nak nehéz dolga volt, hiszen a csapat két tagja már kezdéskor kilépett. Persze ezt ő nem hagyta annyiban és innentől jöttek (5 perc után) az idegesítő hülyeségek.

Mindenki úgy manipulált másokat, hogy vagy észre sem vette, vagy  hogy megszabaduljon mások manipulációjától, vagy egyszerűen csak azt se tudta, hogy egyes szavakkal milyen hatást vált ki.

Elképesztően rossznak találom, hogy minden egyes szereplő ugyanolyan. Van House és van sok-sok mini house. Még ez a Lucas nevű fazon is pontosan ilyen.

Persze még van ennél is rosszabb. Dr. Gregory House az Isten, neki mindig minden sikerül, mindig igaza van és megkapja, amit akar.

A másik borzalom, hogy a hülye orvosok, akik azon görcsölnek, hogy mi baja lehet a páciensnek, elkezdik osztani a pornószínésznek foglalkozása miatt. Komolyan! Hol van ilyen? Ez mennyire életszagú?

Pozitív, hogy legalább a beteg viszonylag normálisan kezelte a helyzetet. Illetve annyira nem, de az ő álláspontját legalább meg tudtam érteni.

Az egész pornószínészes mizéria nem is számított igazán. Csupán egy eszköz volt House kezében a férfi, hogy összeszedje az új csapatát. Az öreg botos ember megkörnyékezte 13-at és Taub-ot. Ahogy várható volt, mindkettő mereven elzárkózott attól, hogy visszajöjjenek dolgozni. House persze úgy manipulálta őket, hogy végül mindketten kiskutya módjára csóválták a farkukat az iroda előtt.

Még Chase-t is meggyőzte, hogy maradjon.

A rész vége viszont tetszett. Főleg Cameron viselkedése. Az ok, amiért a szőke orvosnő megbocsátott férjének, az hogy House-t okolta Dibala haláláért. Gondoltam, hogy ez baromság, mert tényleg Chase tette, de a végén rá kellett jönnöm, hogy van igazság a nő szavaiban. Chase azért tette, mert az évek alatt rosszabb emberré vált. Főnöke volt rá ilyen hatással és már meg sem tudja különböztetni a jót a rossztól. Szintúgy House, aki játszott a beteg életével, hogy visszakapja a régi csapatát.

Cameron távozott a kórházból, elhagyva férjét és nagy valószínűséggel az egész sorozatot is.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről