Doktor House 6x05 – Brave Heart

Úgy látszik nem tudunk leszállni a House hullámvasútról. Egyszer fenn, egyszer lenn. Hetente váltogatják egymást a jó és rossz részek.

Szerencsés a hatos szám, mivel a Brave Heart címre keresztelt epizód kifejezetten jó, humoros és érdekes volt. Szép munka.

SZIVesekedjenek a továbbra kattintani...

Csak nem olyan nehéz egy átlagon felüli részt összehozni. Akkor miért olyan ritka, mint a fehér holló? Bár az is lehet, hogy én fejlődök és nem a rosszat és a középszerűséget látom a sorozatban, mint régen. Kicsit elnézőbb lettem, nem kapom fel a fejem az apró hülyeségeken (pl..: jellemek) ha a körítés megfelelő.

Itt most mindenképpen az volt.

Lássuk miről is van szó.

Kezdésként horogra akadt egy Mirror's Edge-szerű jelenetsor (ha jobban tetszik, akkor yamakasi), amelyet egész jól megkomponáltak. Innen surrantunk át az egyik rendőr kálváriájához. Danny egy magányos kopó, aki kétségtelenül hiszi, hogy 40 évesen meg fog halni, mivel az apja is így végezte, és a nagyapja is. Sajnálatos módon a bizonyos életkorig már csak egy hét van.

Hosszas vizsgálódások után kiderül, hogy barátocskánknak semmi baja sincs, ezért House egy pici cselhez folyamodik, hogy megnyugtassa a kétségbeesett férfit. Mentolos cukrot ad neki, amely állítása szerint meggyógyítja a baját. Ezt követően útjára bocsájtják.

Mindeközben House sincs valami jó állapotban, mivel éjszakánként lefekvés előtt és közben suttogásokat hall. Ettől eléggé megijed, érzelmeit palástolja a maga arrogáns módján. Az igazság azonban az, hogy alkalmatlannak hiszi magát a munkára, ezért felmond.

Danny nyomozó uraság visszakerül az osztályra, csak éppen kicsit más szituációban. Meghalt. 4 órával a kiengedése után összeesett és a szíve megadta magát. Foreman viszi a hírt House-nak, akit elbizonytalanít az eset. Hibásnak érzi magát, pedig tényleg semmit sem találtak. House és Foreman maguk akarják elvégezni a boncolást, hogy rájöjjenek mi okozta a különleges szívleállást, ezzel talán megmenthetik a férfi kisfiát. Ha már látszólag örökletes a dolog.

A boncolás oltári poén volt, ritkán röhögtem ekkorát egy Doktor House rész alatt. Megkezdik az Y metszést, valami azonban szemet szúr. Az alany vérzik, ami meglehetősen szokatlan. Az már csak hab a tortán, hogy másodpercekkel később kinyitja a szemét és üvölt, mint a fába szorult féreg. Foreman és House meg majdnem maguk alá kaksiznak. Állat volt. Nagyon.

Chase is megküzd a saját démonaival. Még mindig azon megy a nyekergés, hogy kinyírta a diktátort. Nem képes egyedül megbirkózni ezzel a helyzettel, ezért egy gyóntatófülkében köt ki, ám a pap sem oldozza fel bűnei alól. Ezt csak azért említem meg, mert Chase mostanság egy időzített bomba, ami bármikor felrobbanhat. Biztosan nem hagyják annyiban az ő helyzetét.

Végül House rájön a megoldásra, meggyógyítja apját és fiát. Mindenki Happy.

Összességében egy szórakoztató epizódot tálaltak elénk. Érdemes megnézni, és epekedni, hogy az alkotók tartsák meg jó szokásukat és legalább minden második rész legyen jó.

0

tök jó  

tök jó

 

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről