Dexter 5x11 - Hop a Freighter

A fináléjához közeledik a Dexter, amelyben rendesen bedurvultak az események. Már csak egyetlen rész van hátra az évadból, de természetesen a rajongóknak nincs mitől tartani, hiszen a Showtime berendelte a sorozat következő évadát, így Dexter papa vissza fog térni 2011-ben is. Na, de ne szaladjunk ennyire előre, lássuk milyen lett a finálét felvezető epizód.

Tovább...

Pont olyan részt kaptunk, amit egy rajongó elvárhat, minden tekintetben elégedett vagyok a látottakkal. A cselekmény pörgött, a hangulat nagyon ott volt, még némi fordulatot is belecsempésztek az alkotók.

Számomra a legemlékezetesebb ebből a részből, Liddy halála. Bizony ám, Dexter nem teheti meg, hogy tudálékos és kotnyeleskedő emberkéket hagy hátra. A magánnyomozóként tengődő ex-zsaru túl közel került hősünkhöz, akinek lépnie kellett.

Elég ötletesnek találtam Dexter félrevezetését, hiszen a férfi majdnem végig azt hitte, hogy Quinn szaglászik utána és feltett szándéka volt, hogy elintézi húgocskája szerelmét, ám meg kellett lepődnie, amikor nem őt találta a furgonban.

A fináléra még akadhatnak ebből komoly bonyodalmak, hiszen hősünk nem tudta eltüntetni a testet idő hiányában, mivel újdonsült barátnőjét, Lumen-t éppen Jordan Chase ostromolta.

Leginkább az epizód dinamikája ragadott magával, Liddy halálán kívül azonban nem volt értékelhető fejlemény, pusztán ígéreteket kaptunk, hogy az évadzáró majd olyan helyzetet teremt, hogy csak na, stb. Én nagyon várom a finálét, mert ha a készítők nem rontják el, akkor komoly változások várhatók a sorozatban, amely (valljuk be) ráférne a szériára.

Lumen karakterével nem tudom mi lesz, van ezzel kapcsolatban egy nagyon rossz érzésem. Remélem nem így történik, de szerintem a szőkeség életét veszti és Dexter úgy alakítja a körülményeket, hogy teljes mértékben rá terelődjön minden gyanú. Talán nem én vagyoj az egyetlen, aki azt gondolja, hogy ez a megoldás a lehető legrosszabb, mert akkor dobhatjuk a kukába az egész évadot, nem fog érni semmit.

Na, de itt még nem tartunk, inkább örüljünk, hogy a sorozat ismét jó úton halad, ettől a résztől minden megkaptunk, amit csak lehetett. Kíváncsian várom a folytatást.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről