Dexter 5x04 - Beauty and the Beast

Ismét a múltheti előzetesre tudok hivatkozni, ha azt mondom, hogy csalódás volt ez a rész. A trailer alapján többet vártam. Sajnos eléggé időhúzó jellege volt az egésznek. Egy szálat lezártunk, egy másikat megnyitottunk, amiből még bármi kisülhet, de ettől még nem elégítette ki az elvárásaimat. Továbbra is hiányolom azt a bizonyos nagy lépést.

Tovább...

A gond, hogy előre sejteni lehetett, hogy mi lesz a hölgyemény sorsa, aki láttad Dexter ölését. Folyamatosan azt suttogták a fülünkbe Harry által, hogy ennek nem lehet jó vége és el kell hallgattatni a csajt, mielőtt köpne a zsaruknak, stb. Borítékolható volt, hogy ez nem fog megtörténni, Dexter nem fog egy ártatlant hidegvérrel megölni azért, hogy saját magát fedezze.

Véleményem szerint pont ez a gond. Az, hogy nincs főhősünk olyan helyzetben, hogy ilyen döntést kelljen meghoznia. Teljesen biztos voltam benne, hogy elengedi a lányt. Talán (jogosan) elvárhatná az ember, hogy ha az írók ilyen helyzetet teremtenek, akkor legyen bátorságuk meghúzni egy komoly lépést. Sok oka van, amiért ez nem történhet meg, hiszen akármennyire sorozatgyilkos, mégis ő a főszereplő, aki csak gonoszokat öl.

Bár ha belegondolunk, a másik oldal is igaz, hogy a nőci életben hagyásával új szálat nyitottak, amiből még bármi lehet. Ki tudja mennyire megbízható a csaj? Ha így ebben a formában lesz értelme a történéseknek és nem fogunk csalódni, akkor nem bánom.

A másik időhúzós jelenetsor Quinn nyomozgatása Dexter után. Eljutottunk odáig, hogy eljutott Arthur Mitchell fiához, akitől megkérdezte, hogy a képen látható ember-e Kyle Butler. Döbbent csend, pici időhúzás és semmi válasz. Szó szerint jegeltük a témát, mivel egy zsaru közbelépett. Hihetetlen, hogy nem megyünk ezzel se semmire. Pedig egy ilyen változás alapjaiban rázná meg, keltené életre a sorozatot, amelyre ráférne a vérfrissítés.

Bevallom, engem kifejezetten idegesítenek az ilyen és ehhez hasonló időhúzások.

Nagyjából ezek voltak a fő történések, a többi elhanyagolható.

Összességében egy csalódást keltő rész, ami nagy ígéretnek tűnt az előzetes alapján, de nem történt semmi, maradt minden ugyanúgy, ahogy eddig. A mézesmadzag elhúzva az orrunk előtt, kérdés lesz-e belőle valami a jövőben.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről