Dexter 4x01 - Living the dream

 

Az egyik legjobban várt sorozat új évadának bevezető része megérkezett. Hosszú volt a nyár, sok idő telt el kedvenc szériáink nélkül. Igaz a Dexter többi része még várat magára, addig is elégedjünk meg a 4x01-el.

Nem is szaporítom tovább a szót, vágjunk is bele - na nem az élő szövetbe, hanem – az epizód kitárgyalásába.

Új évad, új remény. Visszatérők, távozók, no meg persze az állandóság. Így lehetne röviden jellemezni azt, amit kapni fogunk ebben az évben.

 

A tovább mögött elárulok 1-2 konkrétumot is...

Dexter Morgan újdonsült apuka lett. Harrisonnak hívják a kis csöppséget, aki annyi álmatlan éjszakát okoz hősünknek. Valahogy azt érzem, ez az évad jobb lesz mint a harmadik. Feltűnt egy új sorozatgyilkos Miami városában, aki már vagy 30 éve űzi az ipart, úgy hogy sosem leltek még a nyomára. Az illető kilétét fel is fedik nekünk, ezzel egy új megközelítési módot adva a nyomozásnak.

Visszatért Frank Lundy különleges ügynök, aki már nem is annyira különleges, hiszen nyugdíjba ment. Most saját szakállára nyomozgat a fentebb említett pszichopata ellen, akit a „hármas gyilkos” jelzővel illet. Jól elkiabáltam a 2. évad végén, hogy nem valószínű, hogy viszontlátjuk még az öregfiút, nagyot tévedtem. Mégis ki gondolta volna? Noha nem volt a kedvencem, most mégis tetszett a visszatérése. Ez mindenképpen plusz pötty a 4. felvonásnak.

Mit ad Isten, Angel Batista és Maria LaGuerta együtt szoktak hálni bizonyos estéken. Közben meg az írók folyamatosan adagolják belénk azt, hogy egy ilyen kapcsolatnak nem lehet jó vége. Szerintem sem, majd meglátjuk a későbbiekben. Arra azonban mérget vehetünk, hogy ki fog tudódni előbb vagy utóbb.

Szóval Dexter papa rossz passzban van mostanság. Fáradt, szétszórt, elnyűtt. Nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy elképzelte. Mindennek tetejében a rész végén alaposan felborul nagy sebességgel a kocsijával. Tuti fájt neki. Vagy ha nem akkor az majd fájni fog, hogy éppen egy ölésből araszolt hazafelé, kétségek közt hagytak bennünket, nem tudni, hogy a halott fószer darabjai ott vannak-e a csomagtérben vagy sem. Mert ha igen, az elég kellemetlen lehet még.

Összességében tetszetős epizódot rittyentettek elénk, várom szeretettel a továbbiakat.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről