Válasz a hozzászólásra

Mindenképpen, talán


A Sztárom a párom és az Igazából szerelem alkotóinak produkciója a Mindenképpen talán. Nem rossz kis film ez, leköti az ember figyelmét, kellő mértékben romantikus is. Amolyan egyszer nézhető kategória, de ez csak az én meglátásom.

Folytatás…

Will (Ryan Reynolds) és Emily (Elizabeth Banks) éppen a válásuk formaságait intézi. Will lánya Maya (Abigail Breslin) elkezdi faggatni apját, annak szerelmi életéről. Arra kíváncsi, hogy a férfinak kikkel volt kapcsolata a házasság előtt, és hogy hol és mikor találkozott Emilyvel.

Will elmeséli neki, egy feltétellel. A szóban forgó hölgyek neveit megváltoztatja, ily módon találja ki a kislány melyik lehetett az anyja. Emilyn kívül még két komoly kapcsolata volt, Summer és April.

Emily volt az első komoly szerelem.

Együtt jártak egyetemre, terveik voltak. Viszonyuk akkor változott meg, mikor Will beköltözött New Yorkba, hogy beindítsa karrierjét. A lány nem tudta azonnal követni. Will kapott egy állást Clinton kampány szervező stábjába.

Megismerkedik Aprillel (Isla Fisher),

akinek vidám természete és cserfessége az idegeire megy. Később megkedvelik egymást.

Emily meglátogatja Willt. A férfi el szeretné jegyezni, de amaz közli hogy megcsalta. Megismerkedik Summerrel (Rachel Weisz),

aki egy hatvan év körüli íróval jár, imádja, de igyekszik közelebb kerülni Willhez is. Olyannyira, hogy mikor az öregúr megcsalja, rá is akaszkodik. Újságíró a nő, a nagy kiugrási lehetőséget várja. Will ekkor már vezető beosztásban van. A szenátorról, akinek írja a beszédeit, kompromittáló információk derülnek ki. Summer pedig leközli, így tehát szakítanak.

Aprillel levelezik. Mikor a lány hazajön, beszélgetnek de Will még akkor sem veszi észre, hogy a másik szereti őt. A lány sokat várt a találkozástól így megbántva érzi magát.
Összefut újra Emilyvel, kellemes baráti hangnemben üdvözlik egymást, nosztalgiával gondolnak vissza a közös múltjukra.  

Részegen szerelmet vall Aprilnek, aki akkor viszont kapcsolatban volt. Megharagszik rá. Évekkel ezelőtt, egy könyvesboltban talál egy olyan Jane Austen kötetet, amiben pont April apukája írt ajánlást lányának. A lány elküldi, mert csak most adta oda neki.

Vége a múltnak, visszatér a cselekmény a jelenbe. Maya kitalálja, hogy Emily volt az anyukája. A gyermekláthatás értelmében ő fogja nevelni, Will lesz a „hétvégi apuka”.
A kislány gondolt egyet, hogy menjenek el ketten meglátogatni Aprilt. A nő némi hezitálás után kibékül Willel, és gondolom akkor ez a happy end.

Mit lehetne mondani. Különösebben kiemelni nem tudok senkit. Ryan Reynolds ugyan nem nyújtotta élete legjobb alakítását, de elment, nem vált unalmassá, ennyi volt a szerepben. Könnyű kis délutáni kikapcsolódás valamelyik kereskedelmi csatorna kínálatában. Nem leszünk tőle több és jobb emberek, de legalább elütöttük az időt.     


5

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről