december 2014

Supernatural 10x09 - The Things We Left Behind

7

Voltaképpen a fő eseményvonal ment tovább a mostani részben még akkor is, ha kőbe vésett főszálról nem beszélhetünk. A látottakat is egy kicsit máshogy kell értékelni, mint egy átlagos szörnyvadászatot. A végeredmény egy kicsit felemás lett. Ha néhány apróságot máshogy csinálnak az írók, akkor sokkal jobb lehetett volna a végeredmény.

American Horror Story: Freak Show 4x08 - Blood Bath

6

Most már azért jócskán benne járunk az évadban, ideje, hogy a nevesebb karakterek közül is elhulljon valaki. Volt egy-két meghökkentőnek szánt jelent ebben a részben, de annyira mégsem tudtak ütni, nem voltak olyan szinten előkészítve, ami garancia lenne a sikerre.

Supernatural 10x08 - Hibbing 911

5

Ha valaki megnézi ezen epizód karaktereit, döbbenten láthatja, hogy rengeteg „shreiff” előtagú szereplővel találkozhat. Mindez nem a véletlen műve, egy rendőröknek tartott hétvégi csoport kerül terítékre szörnyekkel, gyilkossággal, régi arcokkal és persze a tesókkal. Teljesen random rész, semmi utalással a mostanában aktuális történésekre. Ha valaki úgy van vele, kihagyható, nem veszít sokat.

The Walking Dead 5x08 - Coda

6

Hogy repül az idő. Már is megérkeztünk az évad feléhez. Kicsit most lepihen a sorozat, legközelebb csak februárban hallhatunk újra hörgő zombi hangokat. Az évközi zárásra mindig nagyon keményen készülnek az alkotók. Itt aztán kiélik a kreativitásukat, mi pedig lerágjuk a tíz körmünket, hogy megkaphassuk a folytatást. A szokásoknak megfelelően lehet besorolni ezt a mostani részt, hozott valamicskét abból, amit várni lehetett. Másfelől viszont kisebb csalódásként is felfogható.

The Mentalist 7x01 - Nothing But Blue Skies

6

Feltehetően az utolsó évadához érkezett Amerika egykori kedvenc sorozata, a The Mentalist. Már azért is szorítani kellett, hogy kapjon egy rövidebb, záró szezont a széria. Az már biztos, hogy a CBS csatornán ez lesz a záró szezon, de van rá – nagyon minimális – esély, hogy máshol folytatódjanak a kalandok. Mindenesetre az utolsó felvonás 13 epizódból fog állni, a készítők úgy alkotják meg a cselekmény végét, hogy az sorozatzáróként is funkcionálhasson. Én nagyon drukkolok, hogy láthassunk még több Patrick Jane-t és baráti körét, de nem hiszek a tündérmesékben, ezért az utolsó 13 rész mindegyikéről fog írás születni itt, a Sorozatportálon.