november 2014

Supernatural 10x07 - Girls, Girls, Girls

7

Egy semmitmondó és töltelék epizódból a végére egy elég emberes rész kerekedett. Nem tűnt úgy, hogy ez a 40 perc végül komoly témákat fog feszegetni és remek jeleneteket produkálni, pedig így lett. Régóta hiányoltam, hogy alig maradtak mostanra ütős visszatérő szereplők, erre behoztak nekünk egy újat, aki épp annyira tűnik fajsúlyosnak, amennyire kell. Sajna negatívumok is akadtak, erre is kitérek a tovább mögött.

The Walking Dead 5x07 - Crossed

7

Kissé eltérve a mostanában megszokottól, nem csak egy kis csapat útját követhettük figyelemmel, hanem minden főbb karakter és csoport kapott némi játékidőt. Nekem jobban bejött ez a formula mint az, amikor hosszú hetekre nélkülöznek emberkéket. Mindenhol történt valami izgalom, ami miatt várhatjuk a folytatást. Ne feledjétek, hogy a következő rész lesz ebben a naptári évben az utolsó. Folytatás majd a téli szünet után.

American Horror Story: Freak Show 4x07 - Test of Strength

6

Az előző évad formuláján valamicskét változtattak a készítők. Igyekszenek minél többet megmutatni az egyes karakterekről az évad alatt. Ők a legfontosabb láncszemei az AHS gépezetének, nem szabad hagyni, hogy feleslegesnek érezze őket a néző. A mostani rész sem lett egy kiugró jelenség, voltak igen tetszetős jelenetek, a másik részük pedig borzasztóan kiszámítható lett.

Milyen nemű vagy ?

Lány / Nő
10% (1 szavazat)
Fiú / Férfi
90% (9 szavazat)
Összes szavazat: 10

Supernatural 10x06 - Ask Jeeves

6

Kifejezetten szeretem azt, amikor a Winchester fivéreket olyan környezetbe zsúfolják, amitől ők maguk a lehető legtávolabb állnak. Általában az ilyen részek jó kis könnyed szórakozást szoktak nyújtani, nem is kell őket komolyan venni. Most is valami hasonló jósággal találtuk szembe magunkat, ahol az alapötlet nagyon jó lett, de talán többet is ki lehetett volna hozni ebből az egészből.

The Walking Dead 5x06 - Consumed

7

A kisebb csoportok bemutatása eltérő helyeken játék tovább folytatódott. Az előzőnél ez most valamivel jobb lett, pedig ha belegondolunk túl sok minden nem történt. Mégis két olyan karakter került elő a kalapból, akik érnek is valamit a széria kedvelői számára. Úgy tűnik, hogy legközelebb már jóval többen tiszteletüket teszik, miközben lassan nyakunkon a félévad vége is.

American Horror Story: Freak Show 4x06 - Bullseye

6

Egyre élesednek a belső viszályok a cirkuszosok nem hétköznapi életében. A készítők még mindig azt a formulát követik, hogy egy-egy részben csak néhány szereplőt mutatnak meg nekünk testközelből, körülöttük forog minden ebben a 40 percben, így küszöbölve ki azt, hogy az egyes karakterek elvesszenek az aktorok dzsungelében. A végeredmény ezúttal jóval kiszámíthatóbb lett, mint általában.

Supernatural 10x05 - Fan Fiction

7

A sorozatok világában már az hatalmas tettnek számít, amikor egy széria eléri a 100 epizódos számot. Főleg mostanában, amikor az egyre rövidebb évadok kapnak nagyobb szerepet. Ki gondolta volna közel 10 éve, hogy a Supernatural meg fogja élni a 200. epizódot is? Azt hiszem nem túl sokan. És hol van még a vége? Egy tisztelgést láthattunk a mostani részben a sorozat hőskora előtt. Az első 5 évad került terítékre egy egészen egyedi megközelítés által. Sajnos maga a cselekmény, de inkább úgy általában a csomag nem volt nagy eresztés, de az igazi rajongóknak egyáltalán nem ez számít.

The Walking Dead 5x05 - Self Help

5

Az biztos, hogy az előzőnél lényegesen jobb részt produkáltak most, de még így sem közelíti meg a színvonal azt, amit az évadnyitóban megtapasztaltunk. Nem a legjobb húzás, amikor a már nem is annyira népes szereplőgárdát további kis részekre bontják és csak velük találkozhatunk. Persze az is igaz, hogy a sok emberrel meg egyszerre nem lehet mit kezdeni. Az előző évadban a nagyon kis csoportok bejöttek, de ott a környezet is közrejátszott. De legalább megtudtunk egy nagyon fontos dolgot.

American Horror Story: Freak Show 4x05 - Pink Cupcakes

6

Az egyszer biztos, hogy az elmúlt két hétben az American Horror Story nagyon magasra tette a lécet önmagával szemben. Az Edward Mordrake dupla remekül sikerült. A kérdés az maradt csupán, hogy egyrészt a készítők milyen irányba görgetik tovább a fonalat, másrészt tudnak-e hasonlóan jó és hangulatos folytatást összehozni?

Gotham - Ilyen a sorozat 7 rész után

7

A pilot kapcsán azt mondtam, hogy ígéretesnek és legfőképp hangulatosnak tűnik a FOX képregényes újonca. Lement 7 epizód, amelyből már messzemenőbb következtetéseket is le lehet vonni. A nézettség elég hullámzó, vagyis jobban mondva folyamatosan esik, ami nem szokatlan, de szakmailag nem sok probléma van a sorozattal. Továbbra is nézhető, élvezetes, hangulatos a Gotham.

Sleepy Hollow - Ilyen a 2. évad néhány rész alapján

6

Néhány sorozatnál részenkénti elemzésre nem futja az időből, ezért arra gondoltam, hogy bizonyos számú epizód után jelentkezek egy-egy kritikával, szemrevételezve, hogy az adott széria éppen hol tart. Talán annyiból jobb ez a formula, hogy jobban észre lehet venni az összefüggéseket, nem csak találgat az ember, hogy mégis mi lesz.

A Sleepy Hollow második évadának kezdése olyasmi volt, amit vártam. Ez nem jelent se jót, se rosszat. Visszaköszöntek az első szezon gyermekbetegségei, de ugyanakkor láthattunk kifejezetten jó húzásokat is. Most éppen ott tartunk, hogy lement 7 epizód, de a fő cselekményszál nem sokat haladt előre.

Meg van a 7. Star Wars mozifilm címe

0

Star Wars: The Force Awakens

The Walking Dead 5x04 - Slabtown

3

Azt hiszem, hogy ez a sorozat tőlem még nem kapott ennyire gyenge értékelést. Nem is értem, hogy a készítők mit gondoltak, amikor megírták ezt a mostanit? Nagyon csalódott vagyok, mert a széria esszenciája veszett oda ebben a 40 percben. Nem volt semmi, ami a The Walking Deadre emlékeztetett volna, ráadásul egyes jeleneteknél kifejezetten „ZS” kategóriás mozifilm érzésem volt. Klisék klisék hátán, gagyi, eltúlzott és illúzióromboló jelenetek követték egymást. Nagyon nem tetszett.

American Horror Story: Freak Show 4x04 - Edward Mordrake: Part 2

8

A kétrészes sztori első felvonása nekem úgy ahogy van nagyon tetszett. Remekül hoztak össze a készítők két igen erős mondanivalóval bíró történetet, aminek meg is lett az eredménye. A sztori folytatódott, most már kicsit más figurák domináltak, de a hangulat kicsit sem lett rosszabb. Az összkép talán egy hajszállal gyengébb, de még így is kimagasló.