szeptember 2013

The Big Bang Theory 7x01-02 – Új évad, kiváló kezdés

9

Az év egyik legjobb pillanatait éltem meg, – már ami mozis/tévés világot illeti – amikor végre valahára kezdetét vette a várva várt hetedik szezon.
És nem is akármilyen rajtot vettek.
Ez a két rész überelte az előző huszonhárom epizódot. A teljes idényt lenyomták kevesebb, mint háromnegyed órában. Tele jobbnál jobb poénokkal, remek helyzetekkel és kiváló színészi teljesítményekkel, (amiket már megszokhattunk) és ezen túlmenően észrevehetünk valami olyasmit, ami nagy bizakodásra adhat okot.

The Crazy Ones 1x01 – Pilot

2

A komédiák közül nem az utolsó bemutatkozóm, de egyértelműen a leggyengébb, pedig Robin Williamsszel kapcsolatban nagy elvárásaim voltak.
Abban bíztam, hogy Sarah Michelle Gellar-rel majd egy olyan duót alkotnak, ami egy poénos szériát eredményezhet.
Sajnos azt kell mondjam, hogy Williams egy-két jelenetén kívül semmi említésre méltó nincs a pilot-ban, és még azok egy némelyike is elég erőltetett lett.

Mom 1x01 – Pilot

5

Idén több sitcomnak is esélyt adok, csak hogy űzzem a változatosságot, meg hát él bennem a remény: hátha találok valami érdemes darabot.
Eleddig nem kápráztatott el a felhozatal – egyedül a Brooklyn 9-9 okozott meglepetést. E széria Anna Farisszel bizakodásra adhat okot, bár a pilot elég visszafogottra sikerült, egy némely jobb pillanattal.

Hostages 1x01 – Pilot

5

Az idei évad egyik (általam) leginkább várt darabja ez a sorozat. Egy izraeli széria adta az alapötletet, melynek sztorija nem olyan különleges és egyedi, ám jó táptalaja lehet egy akcióval dúsított thriller-dráma egyvelegnek. Ehhez képest…


Sleepy Hollow 1x02 - Blood Moon

7

A Sleepy Hollow még akár üde színfolt is lehet a sorozatos palettán, persze csak ha még jobban odateszik magukat az alkotók. Az első rész kedvet csinált a folytatáshoz, a második etap sem lett rosszabb. Azért itt már előjöttek gyermekbetegségek, amelyekkel együtt is korrekt szórakozást nyújtott a sorozat.

Brooklyn 9-9 1x02 – The Tagger

8

A Dads gyenge teljesítményét ellensúlyozandó, a rendőr komédia határozottan erős folyatást prezentált.
Pont fordítva számítottam, de a készítők (Goor és Schur) elkezdték megmutatni, hogy igazából mire is lehet számítani, amikor a Brooklyn 9-9-t nézzük.

Dads 1x02 – Heckuva Job, Brownie

4


A folytatás nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Green és Ribisi közös komédiájának második felvonása ugyanazt – a nem túl magas – színvonalat képviselte, amit a pilotban láthattunk.
Bizonyos szempontból pedig még gyengébb volt…

Agents of S.H.I.E.L.D. 1x01 - Pilot

7

A képregényfilmek és szuperhősök világát éljük. Kérdés, hogy kinek mennyire van elege az önjelölt igazságosztókból, mindenesetre népszerűségük töretlen, gondoljunk csak a Vasember 3 jegyeladásaira. Ha már a Disney birtokolja a Marvelt és az ABC csatornát, gondoltak az okosok egy nagyot és megajándékozták a nagyérdeműt egy sorozattal, amely a fent említett univerzumban játszódik, megtalálhatók az ismerős karakterek, stb.

Dr. Halál (You Don’t Know Jack)

9

Előrebocsátom, 2010 egyik legjobb filmjéről van szó. Az HBO-os alkotás egy vitatott személy életét dolgozza fel, mégpedig Dr. Kevorkianét, aki a film címét adó becenevet kapta.
Ő volt ugyanis a halálhoz való jog legnagyobb aktivistája és igyekezett is segíteni a szenvedőknek, ahogy az tőle tellett. Ellentmondásos személyisége nyomot hagyott a történelemben és a film érdemi emléket állít az időközben elhunyt orvosnak.

The Blacklist 1x01 - Pilot

6

Az NBC egyik nagy sikervárományosának kikiáltott The Blacklistel, vagyis feketelistával folytatjuk idei újoncértékelő körutunkat. Az alapsztori eléggé hasonlít a Bárányok hallgatnak alapötletéhez néhány módosítással. A főszerepet az a James Spader kapta, aki nem most kezdte a szakmát, igazi húzónév lehet a rajongók szemében.

Brooklyn 9-9 1x01 – Pilot

5

Megkezdődött az új Tv-s szezon Amerikában, ennek fényében a Sorozatportál is be fog mutatni egy-két újonc szériát. Ezt Wouhn már megkezdte a Sleepy Hollow-val, én pedig ezzel a sorozattal és a Dads évadnyitójával, sorozatkezdő epizódjával folytatom. Ez a próbálkozás rém egyszerű alapokon nyugszik.
A Tovább mögött ezeket is leírom és elmondom, hogy ezek mennyiben váltak be…

Dads 1x01 – Pilot

5

A másik idei választottam – a sok közül – ez a sorozat lett, melynek alap ötlete keltette fel a figyelmem és Giovanni Ribisi. A szüleikkel küszködő, felnőtt férfiak jó poénokkal szolgálhatnak, de lássuk az első epizód értékelését…


Dexter 8x12 - Remember the Monsters? (sorozatzáró)

6

Ez is megéltük. Vége lett egy szép 8 éves pályafutásnak. A teljesítmény hullámzó volt, mint Florida partjainál az Atlanti-óceán. Jó és kevésbé színvonalas évadok váltották egymást, az írói beidegződéseket megismertük és nagyjából elfogadtuk. A Dexter számomra szép emlék marad, azzal együtt, hogy a záró szezont sokkal, de sokkal jobban össze lehetett volna szedni. Nagyon kár, hogy a rajongók egy nem elenyésző hányada azt is megbánja, hogy belekezdett a sorozatba. Tényleg nem értem, hogy miért nem lehetett egy sokkal jobb és emberibb záró szezont produkálni.

Sleepy Hollow 1x01 - Pilot

6

A FOX csatorna gondolt egy merészet és Washington Irving klasszikusát egy kissé átdolgozta és képernyőre vitte. Az Álmosvölgy Legendájáról azt hiszem mindenkinek Johnny Depp és Tim Burton ugrik be. Ők ketten elég jó filmet hoztak össze ’99-ben. A most bemutatkozott széria köszönőviszonyban sincs az eredetivel. Még nem tudni, hogy ez jó vagy rossz dolog.

Z Világháború (World War Z)

4

A nyár nagy blockbustere volt ez a film. Sokan várták, többek között én is.
Na, nem mint ha nagy rajongója lennék a zombi témának, de érdekelt, hogy mit hoznak ki Max Brooks nagy sikerű és egyébként kiváló könyvéből.
Azt kell mondjam, elég keveset sikerült…

Dexter 8x11 - Monkey in a Box

6

A sorozatok világában az utolsó előtti rész igen fontos szerepet tölt be. Világossá teszi az utat a finálé felé, kérdésekre válaszol, megadja az alaphangot. Most mi is elérkeztünk az utolsó előtti részhez. Dexter kalandjai hamarosan végleg lezárulnak. Így a vége felé már nem túlzás kijelenteni, hogy a záró szezon számomra csalódás. Az utolsó előtti részben is akadtak szép számmal hülyeségek, de sikerült találtam némi pozitívumot is.

Jack Reacher

7

Teljes, eredeti nevén Thomas Cruise Mapother IV amellett, hogy szinte nem tud manapság sikertelen filmben játszani, 51 éves kora ellenére alkotói aktivitását, valamint kinézetét tekintve még mindig 30-nak tűnik.

A 2013/2014-es sorozatidény premierdátumai

0

A lista a tovább mögött olvasható.

Dexter 8x10 - Goodbye Miami

5

Megkezdődött a visszaszámlálás. Ezen kívül már csak mindössze két epizód maradt hátra a záróévadból. A cselekményben már nincs semmi meglepő, tudunk mindent. Most már csak az a kérdés, hogy a készítők milyen sorsot szánnak hősünknek és közeli hozzátartozóinak? A mostani rész kavart egy picit az állóvízen, de akkorát azért nem dobbantott, hogy az egész szezont másképp lássa az ember. Ne szépítsük, ez az egész minden, amit letolnak a torkunkon pocsék és méltatlan ehhez a sorozathoz.

A Hívás (The Call)

5

Halle Berry pályafutása elég pepita képet mutat, hiszen kiváló és szörnyű alkotásokban is játszott. Az utóbbi időben pedig elmozdult a B-mozik világa felé. De mielőtt aggódhattunk volna érte – mint Nicholas Cage-ért, vagy Cuba Gooding Jr.és Christian Slater, illetve újjabbban John Cusack – jött a Felhőatlasz és most ez a mozi, ami ugyan az előzőhöz képest csupán egy amatőr, olcsó kis házi  videók, de… egy tűrhető, kellemes és pergő akció-thriller elegy, amit egynél többször nem érdemes megnézni, ám azért
(a befejezése ellenére) nem fogunk nagyot csalódni.

A Biztonság Záloga (Safe)

4

Statham még mai napig is jól csengő név az akciófilmek terén, de csak vele már nem lehet eladni egy filmet se. Bár igazából egyik mostani mozija sem volt nyereséges, de még igazán jó sem.
Mind a Mestergyilkos remake, a Blitz, és ez is egy teljesen közönséges akció mozi, amit megnézhet az ember, ha túl sokat nem vár tőle.

Blitz

5

Már megírtam véleményem Statham tavalyi produkciójáról, A biztonság zálogáról.
Úgy voltam vele, ha már megnéztem azt, akkor már miért ne nézném meg ezt is, aztán duplába kirakom őket. Ennek eredményeként látható fenn a két kritika, mely kettő közül ez a jobb.
Talán azért mert ez egy regény adaptáció? Még pedig annak a Ken Bruen regényének megfilmesítése, akinek a London Boulevardot is köszönhetjük. Hamisítatlan angol nyersesség, némi akció, és egy bűnügy, ami során egy beteg elméjű rendőrgyilkos nyomába erednek.

Melyik film kritikája kerüljön ki a lapra?

28 nappal később
6% (1 szavazat)
Philadelphia
0% (0 szavazat)
Martyrs
13% (2 szavazat)
A.I. Mesterséges értelem
0% (0 szavazat)
Lenyűgöző teremtmények
0% (0 szavazat)
Fejlövés (Bullet to the head)
0% (0 szavazat)
Django elszabadul
38% (6 szavazat)
Evil Dead 2013
31% (5 szavazat)
Gengszterosztag
0% (0 szavazat)
Kényszerleszállás
0% (0 szavazat)
R.I.P.D. - Szellemzsaruk
13% (2 szavazat)
Solyaris
0% (0 szavazat)
Összes szavazat: 16