június 2013

Tetszett az Acélember?

Igen
84% (21 szavazat)
Nem
16% (4 szavazat)
Összes szavazat: 25

Hannibal - A teljes első évad

8

Az NBC újonca hatalmas népszerűségnek örvend a rajongók és a műfaj tisztelőinek körében. A probléma mindössze az, hogy habár a kritikusok imádják, a nézettsége nagyon alacsony. Az utolsó pillanatig kérdéses volt a következő évad berendelése, de mivel az NBC csak részben finanszírozza a széria készítését, ezért kevesebb nézőszám mellett sem tekinthető anyagilag buktának. Plusz az is közrejátszott a dologban, hogy aki szereti, az nagyon szereti. Szóval második évad biztosan lesz.

Ebben a cikkben megpróbálom kivesézni az első évad történéseit, rávilágítani arra, hogy miért olyan népszerű a széria és egy picit összehasonlítom a Vörös Sárkánnyal.

Alex Cross

4

James Patterson Cross-köteteiből már készült pár film,  A pók hálójában, vagy
A gyűjtő Morgan Freemannel és egészen tisztességes darabokról van szó.
Az új Cross filmet Rob Cohen rendezte, aki több jól sikerült akció mozit is koordinált már, mint például az XXX, de ennél a filmnél valami kis krimi-thrillert kellett volna összehozni.
Önmagában az akció kevés, mi több, nem is illik a képbe.


Gyakornokok (The Internship)

7

Vaughn -Wilson páros az Ünneprontók ünnepe után ismét megdolgoztatják a rekeszizmainkat. A sztorit a mindenki által jól ismert Google márkanév alapozta meg. Érdekes és egyben elszomorító a film alap témája, miszerint a mai őrült világban, a rohamosan fejlődő technikai vívmányokkal nagyon nehéz lépést tartani. A vígjáték talán emiatt is lett kicsivel több, mint egy egyszerű reklámfilm.

http://www.youtube.com/watch?v=VoQmc1-zDQY

Felhőatlasz (Cloud Atlas)

6

E film megnézéséhez már újfajta hozzáállásommal láttam neki, vagyis:


Ne várj semmit!


Nem is vártam és így kaptam is valamit, meg nem is. Ez különösen hangzik és az is, hiszen a film majd három órája alatt remekül szórakoztam, igazán kiváló filmélményt nyújtott, el is tudott gondolkodtatni, azonban kimaradt belőle a magyarázat, – de legalább is annak sejtelme – elhagyták a katarzist, ami egy ilyen monumentális alkotás esetében, ami ilyen bonyolult rendszerbe foglalja mondanivalóját, gyakorlatilag kötelező. A Wachowski-testvérek korábbi kultuszfilmjére hajaz, a Mátrixra, e tekintetben.

Game of Thrones S03E07-08-09 – Végjáték

9

Ha az előző három epizódot nevezhetjük gyengébb intenzitásúnak, akkor a hetedik, nyolcadik és a kilencedik az évad – de talán a sorozat legkeményebb eseményeit hozta. Akadt feszültség rendesen így a vég felé közeledve, hiszen már adása került az évadzáró is.
Nem semmi ez a sorozat, nagyon jól keverik a kártyákat a készítők – bár jó hozott anyagból dolgozni is jó lehet. A széria minden idők legkiválóbbjai közé került, máris. És még hol van a vége, hiszen a Tél is csak közelít.
Haladnak az események, de éppen ideje, hogy leessen az első hó…

A hobbit - Váratlan utazás (The Hobbit: An Unexpected Journey)

7

A hobbit: Váratlan utazás a J. R. R. Tolkien regényéből készített háromrészes filmadaptáció első része. Az alkotás Peter Jackson rendező nevéhez fűződik. Kérdés, hogy ezzel a filmmel is tud-e olyan elsöprő sikert aratni, mint a Gyűrűk Ura trilógiával.

http://www.youtube.com/watch?v=KASDoon-cmY

Larry Crowne

5

Tom Hanks második megrendezett mozija sem az a kirobbanó siker.
A mozikban azért decensen teljesített, de ez nem az megríkató, katartikus alkotás, pedig akár még az is lehetett volna.
Az ötvenes férfi újrakezdését taglaló sztoriba lehetett volna egy kicsivel több drámaiságot csempészni, akkor igazán jó lehetett volna. Így azonban csak egy ilyen-olyan alkotás. Egy kicsit dráma, egy kicsit vígjáték, de valami érezhetően nem állt össze.