október 2012

Az Erő Krónikája (Chronicle)

6

Az idei tavasz egyik nagy durranásának számított ez az áldokumentarista film, melynek témája sokak érdeklődését felkeltette, hiszen a szuperképességekkel foglalkozott. A realistábbnak kikiáltott áldoku-stílussal kívánta közelebb hozni az emberekhez a történetet, amiben három fiatal emberfeletti hatalmat szerez.
Ebből a szempontból a film elérte, amit akart, hiszen jól mutatta be, miként is viselkednének a valóságban azok, akik ilyen ajándékban – vagy átokban – részesülnének.


Elrabolva 2 (Taken 2)

7

Azt hiszem, voltunk egy páran, akik alig várták a film mozikba kerülését.
Az első rész életem egyik legjobb akció filmje volt, és az utóbbi idő egyik legjobb produkciója is egyben. Ennek ellenére eléggé szkeptikus voltam a folytatást tekintve, mivel az utóbbi időben már Besson sem úgy ír, de a rendezőt is lecserélték Olivier Megatonra, aki nem egy géniusz.
Azért a második rész nem lett rossz, sőt kifejezetten igényes, nem csak akció filmként. De ha az első rész, egy felnőtt férfi lenne, akkor a folytatás csupán egy éretlen siheder.

Horror Hétvége!

Az ünnepre való tekintettel, már-már hagyomány jelleggel, Horror hétvégét tartunk,
melynek keretében a horror műfajon belül teszünk kalandtúrát.
Figyeljétek a lapot!

Dexter 7x05 - Swim Deep

0

Tetszik a készítők új filozófiája, miszerint a Dexter által elkövetett gyilkosságok nem egy bizonyos részre koncentrálódnak, hanem hagyják szépen kibontakozni a történéseket. Régebben hősünk mindig az adott 40 percben bonyolította le ezeket az ügyeket, most viszont több időt vesz igénybe. Ettől némileg fontosabbá válnak ezek a random esetek is. Aztán ott van a főszál, ahol ismét haladtunk előre.

Fringe 5x04 - The Bullet That Saved the World

0

Ez kifejezetten egy érdekes rész volt. Már kezdtem volna ecsetelni magamban, hogy mennyire sok lehetőség van a sorozatban, de a készítők mégsem használják ki őket. Aztán jött az utolsó néhány perc és minden megváltozott. Ettől függetlenül valahogy mégis kicsit súlytalannak érzem a sorozatot. Valami kis apró megfoghatatlan plusz hiányzik ahhoz, hogy tökéletes záró évadot tudjunk magunk mögött.

Dexter 7x04 - Run

0

Dexter barátunk feje felett kezdenek gyülekezni a sötét felhők. Hősünk több frontos háborút vív ellenségei ellen, még olyat is, amiről jelenleg fogalma sincs. Aztán ott van Debra, akivel a férfi kapcsolata alapvetően megváltozott. A lendületes évad egy hasonlóan jó résszel folytatódott, ahol Dexter fájdalmas döntésre kényszerült.

The Walking Dead 3x03 - Walk with Me

0

A folytatás a történet egy egészen más aspektusát tálalta elénk. A The Walking Deadtől nem megszokott módon bevezetésre került egy másik szál is, amely tartogat még ugyanolyan izgalmakat, mint hőseink sztorija. Pláne, ha a kettő összeér. Végre szemtől szembe találtuk magunkat a képregény meghatározó figurájával, a Kormányzóval.

American Horror Story: Asylum 2x01 – Welcome to Briarcliff

0

Eljött végre a várva várt pillanat és a tavalyi év sikersorozata folytatódik.
(Azóta már kijött a második epizód is, ami érdekes irányokba terelheti a szériát és aggályokat is ébresztett. Igyekszem utolérni magamat). Azt már az előző évad végén tudhattuk, hogy a készítők nem az első évad történetszálát kívánják folytatni, hanem minden idényben új koncepcióval fognak előállni.
Ez a koncepció pedig kísértetház helyett egy elmegyógyintézet falai között fog kibontakozni.

The Big Bang Theory 6x05 – The Holographic Excitation

0

A BBT ötödik epizódja sem okozott csalódást.
Mindenszentek éjszakáját már feldolgozták korábban is, nincs benne semmi meglepő, hogy ismét elővették az ünnep-sablont.
Sajnos tréfák terén ez most elmarad a többitől, de azért aggodalomra semmi ok.
Ez az epizód is jól sikerült.


A Bosszú Jogán (Seeking Justice)

5

Nicolas Cage igyekszik kapaszkodni, ezt bizonyítja az is, hogy tavaly nem kevesebb, mint öt produkcióban szerepelt. Se a Boszorkányvadászat, se a Féktelen harag, se a Szellemlovas 2, de még a Túszjátszma sem volt igazán erős, bár ez utóbbi nem volt olyan vészes. A Bosszú jogán csupán egy hangyányival elviselhetőbb, mint a felsoroltak, és lényegesen jobb, mint a 2012-es alkotás, a Stolen.

Stolen [2012]

3

Egyáltalán nem büszkén mutatom be azt a filmet, ami végleg elvágta nálam Nicolas Cage-et. Temetni csak A Bosszú jogán után kezdtem, mert előbb láttam ezt, mint azt, de ez egy f.s. Csak vessünk egy pillantást erre a mozi plakátra: Az öreg Cage egyszerűen vérciki rajta.
Akárcsak az egész mozi. Erre már nincs mentség.

Túszjátszma (Trespass)

4

2011. Nicolas Cage. Borzalmas filmek éve. Hollywood gyászba borul…
Én legalább is biztos. Ez az év az, amiben az egykori kiválóság, Nicolas Cage előkészítette a karrierjének lemészárlását. A B-kategóriás színésszé váló férfi összeállt a szintén kicsit lecsúszott Joel Schumacherrel ehhez a filmhez.
Ám a bukás előszelét mégis a rendre iszonyatos Cam Gigandet jelenti.
Nem csoda, hogy a produkció anyagi bukás volt és mindössze 10 napig vetítették.
Ám legjobban mégis Nicole Kidmant sajnálom…


Arrow 1x02 – Honor Thy Fathers

0

A folytatás tartja a színvonalat, akadnak fordulatok is, amik azért feldobják az egyszerű „a hős rendet rak a városban”-sztorit. Kiderül pár apróság a szigeten töltött időről is, a drámai szálak – vagyis a társas kapcsolatok – is bonyolódnak. Egyszóval haladunk.


Last Resor 1x03 – Eight Bells

0

Ott folytattuk, ahol abba hagytuk, annyi különbséggel, hogy tovább növelték a feszültséget. Az új élőhely egy eleddig nem nagyon feszegetett (bár sok mindent nem lehet kibontakoztatni 3 epizód alatt) aspektusa került előtérbe.
Az eddigiek tovább bonyolódnak.
Emellett pedig tovább folytatódnak a különös üzelmek Washingtonban is.

The Big Bang Theory 6x04 – The Re-entry Minimization

0

A harmadik epizód oltári poénokkal szolgált. A negyedik ugyan elmarad az előzetes parádé mögött, de a színvonalat továbbra is tartja a széria.
A készítők apróságokkal kedveskednek a nézőknek.
Nagy változások, nagy dobások nincsenek, de azok mégis elérik a kívánt hatást.

Supernatural 8x04 - Bitten

0

Meg kell hagyni ez a rész most minden várakozást alulmúlt. Nem emlékszem, hogy készült-e valaha hasonlóan gyenge epizód a sorozat életében. Az alapötleten kívül mindent sikerült elszúrniuk a készítőknek. Egyszerűen nem is Supernaturalt láttunk, hanem valami egészen mást.

The Walking Dead 3x02 - Sick

0

Az új évad nagyon lendületesen kezdett. Kérdés volt, hogy ezt a felfokozott hangulatot mennyire tudják vagy akarják tartani a készítők a folytatásban? Ezúttal kevesebb aprítást láthattunk, de maga az epizód hozta ugyanazt az atmoszférát, amit a szezonnyitó elénk tálalt. A megváltozott környezet nagyon szépen illeszkedik a sorozat világába.

The League 4x02 Elkészült!!!

Kész a második epizód!
Hozzáférés ITT!
Jó szórakozást!

A Szellemlovas: A Bosszú Ereje (Ghost Rider: Spirit of Vengeance)

2

Oké, bevallom én már eleve előítéletekkel a fejemben ültem le megnézni ezt a filmet. Aki olvasta már olyan kritikámat, ami az utóbbi évek filmjeiről szól, melyekben játszik Nicholas Cage is, az tudhatja, hogy nem nagyon vagyok kibékülve a hiú sztárral, aki látott már szebb éveket is.
Szellemlovas sosem tartozott a kedvenc szuperhőseim közé, – bár nem is igazán ismertem – de azért az első részt még megnéztem. Nem is volt olyan vészes, annak ellenére, hogy a valaha leforgatott legrosszabb képregény filmnek bizonyult. A mozikban is olyan rosszul teljesített, hogy kész meglepetés volt, hogy egyáltalán leforgattak neki egy második részt. Én már akkor is elkönyveltem, hogy kár volt a befektetett pénzért és energiáért.
Az egész alkotás egy ötlettelen, elbarmolt idétlenség, ami alig üti meg a B kategóriás filmek szintjét. Nagyon rossz ezt kimondanom, de valahol az Asylum stúdió „remekeit” idézi, már ami a színvonalat illeti.
Ezt szántam tematikus hétvégénk bevezetéseként.

In Memoriam Nic Cage Hétvége!!!

Rég tartottunk tematikus hétvégét, így hát úgy döntöttünk, hogy egy szokatlannal rukkolunk ki.
Szegény, szegény Nicolas Cage egyre lejjebb csúszik Hollywood lejtőjén és egyre csak alább adja, már ami a filmek színvonalát illeti.
De sajnos már tálentuma sem olyan izzó, mint régen. Inkább csak pislákol.
Ennek fényében a Sorozatportál hivatalosan is elbúcsúzatja.

Supernatural 8x03 - Heartache

0

Az előzőhöz képest lényegesen jobb epizódot kaptunk, bár a színvonal továbbra sem verdesi a plafont. Bár kétségtelen, hogy nem volt rosszabb a többi átlagos random résznél. Ahogy az várható volt, a főszál eseményeit parkolópályára téve egy hétköznapi vadászat nézőivé váltunk.

Rumnapló (The Rum Diary)

7

Hunter S. Thompson – kinek emlékül ajánlották e mozit – regényéből Bruce Robinson forgatott filmet, amit még a mozikba kerülés előtt nagyon felkaptak.
Ennek oka a Félelem és reszketés Las Vegasban, ami igazi kultusz film és szintén Thompson regénye. Sokan ehhez hasonló filmet vártak.
A Rumnapló egyáltalán nem hasonlít az említett alkotásra, bár fel lehet fogni annak előzményeként. Az biztos, hogy véleményes, furcsa film lett, amiről nem könnyű véleményt mondani.  

The League 4x01 elkészült!

Elkészült A Liga évadnyitánya!
Itt elérhető, vagy a Feliratok.info-n.
Jó szórakozást az új szezonhoz!

Dexter 7x03 - Buck the System

0

A mostani rész kicsit más volt, mint az eddigiek. A jó hangulat és a feszült pillanatok nem hiányoztak, ám mégis úgy érzem, hogy a készítők megint egy lépést hátra léptek. Nem ez lesz a kedvenc részem, de kétségtelen, hogy nagyon fontos eseménysort indított el.

Arrow 1x01 – Pilot

0

Az idei amerikai tévés szezon egyik leginkább várt újonca megérkezett.
A nálunk kevésbé ismert DC-cés szuperhős, Zöld íjász, a Smallville sikere után zöld utat kapott. A készítők azt ígérték, hogy az új szuperhős, új szériája komolyabb lesz elődjénél és inkább a drámára koncentrálnak, mintsem a romantikus szálakra.
A kezdés ezt bizonyítja, ami ugyan kirobbanónak nem nevezhető, de kellően érdekes volt és rávezeti az embert a folytatásra.


The Big Bang Theory 6x03 – The Higgs Bozon Observation

0

Ha a második epizódra azt mondtam, hogy nem volt olyan erős, akkor erre azt kell mondjam, hogy nagyot szólt. Ennek főleg Howard volt az oka, de az epizód úgy egészében nagyon szórakoztató volt.
Semmi újat nem vetettek be a készítők, de az ismétlés is jónak bizonyult, bár azért másodjára már nem olyan hatásos. Viszont más szálon, más szereplők hozzáadjak azt a többletet, ami kell.

The Walking Dead 3x01 - Seed

0

A felejthető második évad gyötrelmei után egyértelművé kellett váljon a készítők számára, hogy a néző valami mást akar. Kétségtelen, hogy az előző szezonban is voltak szép megmozdulások, fontos események, de mégis a rajongók többsége mihamarabb felejteni szeretne. A képregényből és a második évad fináléjából tudhatjuk, hogy milyen irányba evickélünk tovább.

Fringe 5x03 - The Recordist

0

A folytatásban tovább követhettük kedvenceink hányattatott sorsát a megváltozott világban, miközben megszállottan igyekeznek összegyűjteni a nagy tervhez szükséges kellékeket. Eközben az új környezet egy újabb aspektusát mutatták be nekünk, amely drámainak indult, de mégsem lett akkora durranás. Maga a rész korrekt volt, de semmi több.

Tetsuo The Bullet Man: Elkészült!!

Elkészült a Tetsuo harmadik felvonásának fordítása.
Jó szórakozást hozzá! Elérhető ITT!

Supernatural 8x02 - What's Up, Tiger Mommy?

0

Kifejezetten gyengének találom a folytatást. Valahogy nem illik a Supernatural filozófiájába egy ilyen rész. Az évadnyitótól sem dobtam hátast, de mégis jó volt újra látni a sorozatot, megjelölni a bejárandó utat, dobni valami csontot a közönségnek. Sajnos ezúttal a kreatív ötleteknek nyomát se láthattuk, sok helyen szúrták el a dolgot a készítők.

Dexter 7x02 - Sunshine and Frosty Swirl

0

A kiváló évadnyitót egy újabb kimagasló rész követett. Előfordulhat, hogy nem minden rajongónak fog tetszeni a sztori, de ha jobban belegondolunk mást nagyon nem lehetett kihozni a sorozatból. Az előrelépések biztatók, kíváncsi vagyok milyen irányba fog elmozdulni a cselekmény. Talán leginkább a második évadhoz fog hasonlítani.

Mocsokváros Utcáin (Being Flynn)

7

Könyvadaptáció, életrajzi alapok. Már megint.
Legyinthetnék, és jogosan tennénk, de azért Nick Flynn önéletrajzi ihletésű könyve alapján készült alkotásában van valami.
Valami, amitől még nem nevezném kiemelkedőnek, vagy remekműnek, de azt nyugodtan ki tudnám mondani, hogy igazán jó.
Az eddig szinte kizárólag csak vígjátékokat rendező Paul Weitz felkarolta ezt a hétköznapi és már-már sablonos emberi drámát, majd egy elég emlékezetest mozit hozott össze.


Az Élet Fája (The Tree of Life)

8

A ritkán rendező Terrence Malick 2005 után ismét hallatott magáról és 2011-ben létrehozta Az élet fáját.
A cím különös volta nem csapjon be senkit. Maga a film még ennél is különösebb. Akár azt is mondhatnám, hogy különleges, elvégre való igaz, nem mindennapi atmoszférájú és stílusú alkotásról van szó.
Azt hiszem, nem is való mindenki számára.



Last Resort 1x02 – Blue on Blue

0

Méltóképp folytatódik a 2012-es szezon eddigi legjobb sorozata.
Érthető módon a pilothoz képest lazábbra fogták a gyeplőt, de azt korántsem lehet mondani, hogy megült volna a széria.
A perifériára került tengerészgyalogosok története folytatódik és annyi van még hátra a szezonból, hogy ki tudja mi lesz még ebből.

The Big Bang Theory 6x02 – The Decoupling Fluctuation

0

Az ember kezd belerázódni abba, hogy megint hétről hétre láthat BBT-t és szerencsére a folytatás nem gyengébb, mint az évadkezdés.
Az első epizódban tárgyaltak továbbgyűrűznek.
Lényegében ez jellemzi a második részt.

Fringe 5x02 - In Absentia

0

Tovább haladva az új sztori nyomán, hőseinknek újabb akadályon kellett átrágniuk magukat, miközben a megváltozott világ egy újabb aspektusát mutatták be nekünk a készítők. Az izgalom ezúttal kevesebb szerepet kapott, hangsúlyosabbá vált történet árnyalása. Ezen kívül sikerült megadni az alaphangot az évad célkitűzéséhez.

A Vaslady (The Iron Lady)

6

Túlzás lenne azt állítani, hogy érdekelt a film. Sosem rajongtam nagyon az életrajzi alkotásokért, mert nem tudhatom mi igaz belőle és mi az, amit az írók átírtak, hogy a filmet eladhassák. Az ok, amiért mégis a megtekintése mellett döntöttem a két Oscar, amit kapott, illetve Margaret Thatcher érdekes és vitaindító személyisége.
Az Egyesült Királyság – azóta is – egyetlen női miniszterelnökének története nem egy tipikus életrajzi alkotás. Nem is sikerült igazán jól.

Mi történt a Jóbarátokkal?

0

Nem hiszem, hogy sok olyan ember van, aki még ne hallott volna a Jóbarátokról. Itthon számtalan csatorna leadta és manapság is láthatóak a Tévében.
Talán az egyik legmeghatározóbb „újkori” vígjáték volt, ami nem akármilyen kort élt meg a sorozatok között. Tíz évad nem semmi, az több mint kétszáz epizód, 1994-től 2004-ig. Sikere a szereplőkben volt keresendő, illetve abban, hogy a színészek szinte eggyé váltak a figurájukkal. De ennek köszönhető az is, hogy a nagy siker után skatulyában ragadtak.
Felmerül a kérdés… Hol vannak most? Mit csinálnak?


Supernatural 8x01 - We Need to Talk About Kevin

0

Hogy repül az idő. Ki gondolta volna még rég, hogy ilyenkor a Supernatural már a 8. évadát fogja taposni. Új showrunnert kapott a sorozat, ami vadiúj tálalást jelent az esetek nagy részében. Rajongóként azt kell mondjam nem volt rossz a szezonkezdet, alig lett vége, de már kell a folytatás. Ha már itt tartunk érdekes megjegyezni, hogy a Supernatural elkerült a pénteki halálnapról, ami nem egy bevett szokás. Meglátjuk, hogy milyen nézettséget tud produkálni szerdán. De nagyon elkalandoztam már itt az elején, inkább nézzük mit kaptunk a 8. évad felvezetőjétől.

Hófehér és a Vadász (Snow White and the Huntsman)

4

2012 Hófehérke éve volt. A népszerű mesét kétszer is feldolgozták idén
– de minek? – és a két adaptálás közül ez volt a komolyabb, hollywoodibb verzió. Nagyobb nevek, nagyobb látvány, nagyobb csalódás.
Igaz, hogy a Tükröm, tükröm elég bugyuta egy mozi, de jobban tetszett, mint ez. Hogy miért?

Tükröm, tükröm (Mirror, Mirror)

5

Az idén két Hófehérke adaptációval futhattak össze az óvatlan moziba járók.
Az egyik ez, a másik a Hófehér és a Vadász.
Hollywood ötlettelenségének ékes bizonyítékai e filmek, a sok feldolgozás, reboot, remake, stb. Őszintén megmondom engem teljesen hidegen hagyott mindkét Hófehérke mozi.Mindössze azért szántam rá magam a megnézésükre, mert gondoltam kirakom őket dupla kritikaként.
A Tükröm, tükröm a nem túl sokat rendező Tarsem Singh 2012 projektje.
Rá nem jellemző a kapkodás, de a tavalyi Halhatatlanok után ilyen rövid idővel, új filmmel előrukkolni meglepő. Legalább is tőle.
Ennek köszönhető, hogy olyan kis felületes, butácska mozi lett belőle.

Milyen nemű vagy? #2

lány
21% (3 szavazat)
fiú
79% (11 szavazat)
Összes szavazat: 14

666 Park Avenue 1x01 - Pilot

0

Én a magam részéről az egyik legjobban a 66 Park Avenue pilotját vártam. Reménykedtem benne, hogy egy jó hangulatú és gazdag ötlettárú misztikus drámát lapátolnak össze a készítők. Így 40 perc után nem mondom azt, hogy nincs potenciál a sorozatban, de a bevezető rész nem ragadott annyira magával. A misztikum és az ijesztgetés rendben van, de túl sok egyedi ötletet nem tudtam felfedezni benne. Szépen lassan elcsordogált a játékidő.

A némafilmes (The artist)

9

Még egy Oscar-jelölt alkotás következik, mégpedig az Oscar-gála legnagyobb sikere. Az öt díjjal kitüntetett filmet Michel Hazanavicius rendezte, aki ezzel, az ismeretlenségből a rivadafénybe lépett. Alkotása merész - a mozikban nem is kedvelték - hiszen a látvány és a green box-érában nyúlt egy rég letűnt módszerhez. A szokatlan ábrázolásmód üdítően hat, de szerencsére a két főszereplő is nagyon villog. A mozi kihagyhatatlan!


Egy Hét Marilynnel (My Week With Marilyn)

6

Azt nem mondhatnám, hogy különösebben kíváncsi voltam erre az alkotásra.
Ellenben nem bántam meg a megtekintést, hiszen ez is egy Oscar-jelölt alkotás, ami ugyan nem kapott egy szobrot sem, mégis érdemes megnézni.
Nem csak a Monroe rajongóknak.
A Colin Clark naplója alapján forgatott mozi - egy hetes intervallumról lévén szó - nem igen lehet több, mint egy pillanatnyi betekintés a színésznő lelkivilágába. De betekintésnek jó!

Amerikai Pite: A Találkozó (American Reunion)

5

A jól ismert szereplők visszatértek, ezúttal egy osztálytalálkozó kedvéért hozták őket össze. A Kalandférgek készítői egy tűrhető folytatást készítettek, ami ugyan kicsit felnőttesebb, de megőrízte a Pite-humor sajátosságait.
Nyilván nem nevezhetjük az év vígjátékának, de egynek még éppen jó.

Go On 1x04 – Bench-Clearing Bawl

0

Ez mostanában ilyen búcsúzós lesz, (már ami a bejegyzéseket illeti) hiszen elköszöntem a 2 Broke Girls-től és (nem is olyan) fájdalmas búcsút veszek ettől a szériától is. A tűrhető, de legalább is nem elviselhetetlen kezdés után a széria beállt a saját színvonalára és megszokhattuk a stílusát. Négy epizód elég volt arra, hogy felmérhessük mivel is állunk szemben és, hogy az várhatóan milyen lesz a továbbiakban. És bár a harmadik rész valamivel többet mutatott fel, mint az eddigiek, a negyedik elég gyengén teljesített.


The Big Bang Theory 6x01 – The Date Night Variable

0

Igen! Visszatért a Nagy Durranás, már ami a humort illeti, hiszen Amerika egyik legkedveltebb sorozatáról van szó. A hosszú nyári szünet végén egy kicsit visszafogott kezdésnek lehettünk tanúi, de legalább visszaszoktunk a régi kerékvágásba. A BBT is megült, talán azért mert már a 6. évadot kezdik, túl vannak a 100-as álomhatáron az epizódok tekintetében, azt hiszem, megengedhetik maguknak ezt a luxust.

Last Resort 1x01 – Pilot

0

Az eddigi (általam látott) újoncok közül magasan a legjobb pilot volt a Last Resort-é. Azon kevés széria között volt, amire nem hogy kíváncsi voltam, hanem vártam is. Megérte, mert remekül mutatkozott be.
Egyértelmű, hogy a legmonumentálisabb, legfordulatosabb kezdéssel rukkoltak ki a készítők az összes eddigi sorozat közül.
Sok múlik a folytatáson, de ez eddig kiváló.

Dexter 7x01 - Are You...?

0

A 6. évad zárása megadta az alaphangot a folytatáshoz. A rajongók egész nyáron törhették a fejüket, hogy a készítők vajon hogy folytatják kedvenc sorozatgyilkosunk kalandjait. Ez az évad és a következő már biztosra vehető, valószínűleg a 8. fogja véglegesen lezárni a történetet. Addig még hosszú az út, de valami elkezdődött.