július 2012

Gantz - Perfect answer: Elkészült!

3lké5zülT a kUlt1kU5 manga kéT ré5z35 71lmv3rz1ójának má50d1k 73lv0ná5a 15. Hamar05an érk3zn3k a kr1T1kák!
Add1g 15 kö5zönöm a Tür3lm3T é5 élv3zzéT3k a m0z1kaT!
F3l1raT = 1TT.

Vonat (Train) 2008

3

Az 1980-as Terror Train c. film remake-jeként tisztelhetjük ezt kendőzetlen borzalmat, hiszen a 2008-as felelevenítés rohadt gyenge. A szokásosat kapja a néző, semmi új, mindezt az unalomig ismert vérfröcsköléssel, csonkítással, gyilkolászással. Piciny Motel beütéssel, csak semmi eredetiség…
Miközben kifejezetten „hízelgő” képet fest Ukrajnáról és úgy egészében a kelet-európai nemzetekről... :D


30 Perc Vagy Annyi Se (30 Minutes Or Less)

7

Ruben Fleischer újabb vígjátékkal jelentkezett a kiváló Zombieland után.
És meg kell hagyni, hogy ez talán nem volt olyan fergeteges, de azért megállta a helyét. Tekintve, hogy az utóbbi időben szánalmasan kevés élvezhető vígjátékkal találkozik az ember, egy-egy ilyen alkotás üdítően hat.


Burning Bright – 2010: A Tigris Éve

4

Az egyetlen ok, amiért úgy döntöttem megnézem ezt a filmet, a tigris volt. Számtalan olyan alkotás készült már, amiben változatos állatfajták riogatják a népeket. Sok mozit megnéztem már, de tigrissel ijesztgetőset még nem láttam. Akkor már ne maradjon ki ez sem…
Egy kicsit B-kategóriás, de nem nézhetetlen.

Witchville

2

2010-ben engedte a világra saját készítésű moziját a Syfy, ami csak azért sajnálatos, mert ijesztően gyenge. Fantasy műfajban nem készül túl gyakran egészségesnek nevezhető alkotás, ez sem az.
Ügyetlen, összecsapott trehányság az egész, annyira erőtlen, hogy nyugodtan sorolhatjuk a trash mozik közé.


Az Adósság (The Dept)

6

Ha már rászántam az időt a Suszter, szabó, baka, kémre, akkor úgy voltam vele, hogy miért ne adnék egy esélyt ennek a mozinak is.
Legalább kirakom őket együtt és egyébként is azt hallottam, hogy a film egészen tűrhető. És ez így is van. Nem mondom, hogy kiváló darab, nem is annyira tipikus kémfilm, de azt meg kell adni neki, hogy le tudja kötni az embert, ahogy szépen kibontakozik a történet, ami ugyan kissé szürke, ám mégis elég érdekfeszítő. Főleg a szereplők közti kapcsolatok miatt. Ez a film sem a kém és ügynök szakma mélyébe kalauzol el, inkább a zajló lelki folyamatokra koncentrál, mint szerelem, kötelességtudat, félelem, bűntudat.


Suszter, Szabó, Baka, Kém (Tinker, Tailor, Soldier, Spy)

6

Az idei Oscar egyik jelöltje volt Tomas Alfredson, a kiváló Engedj be! rendezőjének filmje. Három szobrocskára tartották esélyesnek, (Legjobb zene, Legjobb férfi főszereplő és Legjobb adaptált forgatókönyv) de számomra nem volt meglepő, hogy egyet sem nyert el. Ez nem egy versenyfilm.
Igazából, ha rögtön a megtekintése után írtam volna meg a kritikát, azt mondtam volna: Unalmas, vontatott, lassú és nehezen követhető.
Ez meg azért jobban megérlelve a filmélményt nem igaz. Bár azért el kell ismerni, hogy a film mégsem olyan nagy élmény. Persze nézője válogatja…

Idegenek a pokolból (Alien Raiders)

4

Ez most egy történelmi pillanat! Mind a Sorozatportál, mind az én életemben:
Hiszen a most következő film – ugyan menthetetlenül ügyetlen és B-kategóriás – ám mégsem volt élvezhetetlen, nevetséges, vagy rossz.
Ahhoz képest, hogy milyen színvonalú alkotásról van szó, még egészen tűrhetően szórakoztam rajta. Mindenképpen kellemes csalódás volt, a második ligás filmek közül mindenképpen kiemelkedik.

A Hatalom Árnyékában (The Ides Of March)

0

Újabb Oscar-jelölt alkotás kerül terítékre. Az alábbiakban tárgyalt film vegyes érzelmeket váltott ki belőlem. Egyfelől nem szolgált újdonsággal, másfelől viszont kifejezetten szórakoztatott, még akkor is, ha maga a történet nem nagy varázslat. Ennek fényében megérthető, hogy miért nem kapott nagyobb reflektorfényt az Oscar gálán. Csak a Legjobb Forgatókönyv kategóriájában szállt versenybe, de nem nyert. Viszont nem mondanám, hogy méltatlanul jelölték.

Death Note

0

A történet középpontjában egy Yagami Light nevű fiatalember áll, aki nem mindennapi „ajándékot” kap egy halálistentől, amit aztán saját kedve szerint használhat fel.

Azt hiszem sok ember toplistáján szerepel ez az anime, méltán népszerű darab, amely az emberi lélek mélységeibe vezeti el a bámészkodót, miközben egy gigantikus macska-egér játékban mutatja be a főszereplőket.

The League 3x13 Elkészült!

A Liga évadzáró felirata megszületett. Köszönöm a türelmet és jó szórakozást!
Találkozunk, ha kezdődik a 4. évad!